Golfbanor utomlands

Nyheter och resereportage från golfbanor utanför Sverige

Det finns cirka 40 000 golfbanor i världen. Varje år gör Svensk Golf resereportage och besök utomlands. Dessa och nyheter från utländska golfbanor hittar du här.

Svenska golfspelare är och har varit mycket benägna att resa utomlands för att spela golf. Favoritresmålen har varit Danmark, England, Portugal, Skottland, Spanien, Sydafrika, Thailand, Turkiet och USA. Sista tio åren har marknaden vuxit och resor till bland annat Förenade Arabemiraten, kontinentala Nordeuropa och Nordafrika har ökat samtidigt som exempelvis resorna till Turkiet har minskat.

De flesta stora resebolag arrangerar även golfresor och eftersom efterfrågan är stor finns flera renodlade golfresearrangörer såsom Golf Plaisir och Easton Golf.


Svensk Golf Superstart

Superstart är ett event där vi sammanför Golfskolan och golfresor. Vi genomför vanligtvis tre Superstart under året, en golfresa utomlands och två i Sverige samt en mängd andra Golfskolan event. Vid samtliga tillfällen har vi samma fokus – att ge er golfare bästa möjliga grund att stå på under säsongen och tack vare våra fantastiska tränare så kommer ni alltid att kunna fördjupa er kunskap oavsett vilken nivå ni kliver in med.

Utlandsresan Superstart Classic som vanligtvis anordnas under en vecka på våren där du har ett träningspass och en golfrunda per dag, samt en ledig dag. Superstart i Sverige pågår vanligtvis i tre dagar där spel och träning blandas två första dagarna och avslutas med en tävling sista dagen. 

Läs mer om våra event och resor här.

Rulla till toppen