På en golfbana i England kunde polisen stoppa fem golfsugna personer från att spela klart sin rond. Foto: Getty images

Nöden har ingen lag?

Golfare bötfällda för att ha brutit mot restriktioner

Fem golfspelare valde att bryta mot restriktionerna och ge sig ut på banan ändå. Det blev en dyr greenfee för golfarna...

Text: Jesper Johansson • 2021-02-11 Uppdaterad 2021-12-09

Det kliar i kroppen. Det är svårt att sitta still. Järnklubborna skiner i periferin. Du har redan tagit fram puttern för att nöta bollstart men det är inte riktigt vad du är ute efter. Det du vill är att ta dig ut på golfbanan. Se bollen flyga flera hundra meter precis mot målet du hade i åtanke. Du är väldigt sugen på att spela golf, helt enkelt.

Kanske var det just detta som ett engelskt kompisgäng hade drabbats av. Fem spelare ertappades nämligen spela golf på Bowring Park Golf Course nära Liverpool i söndags, trots att banan var stängd.

Faktum är att alla engelska golfbanor varit stängda sedan 4 januari på grund av covid-19-restriktionerna i landet.

Alla fem spelare fick varsina böter på 200 pund, 2 300 kronor, för att ha brutit mot reglerna. Ett dyrt pris då en vanlig greenfee på banan brukar ligga på 10 pund, ungefär 120 kronor.

Men, golfnöden hade tydligen ingen lag. Eller jo, i det här fallet var det väl precis vad den hade. Councillor Shelley Powell har pratat med Liverpool Echo om händelsen och hon var besviken på golfarna.
– Reglerna kan inte vara tydligare. Stanna hemma om det inte är av nödvändiga anledningar du rör på dig, såsom arbete eller skola, säger hon till tidningen.
– Bowring Park Golf Course är stängd för att följa de nuvarande lockdown-reglerna, så de fem golfarna har inte brutit mot de reglerna. De har också gjort ett olaga intrång på golfbanan.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-11
NyheterCovid-19England
Rulla till toppen