Golfskor

Senaste nyheterna från golfskovärlden

Att köpa golfskor har aldrig varit enklare. I dagsläget finns flera olika stilar att välja mellan och teknologiska framsteg görs hela tiden för att dina fötter ska trivas såväl under som efter golfronden. För inte så längesedan fanns enbart utpräglade golfskor med material och design som hängt med i 100 år. Dessa traditionella skor finns kvar men har gjorts mer bekväma. På marknaden finner du även högteknologiska golfskor med sportiga inslag. Det finns skor för regniga och kalla golfdagar och det finns skor du kan ha på jobbet, ute på stan och på golfbanan.

För 30 år sedan hade alla golfskor stålspikar undertill som gav greppet du behövde i svingen. Dessa är förbjudna att använda i stort sett över hela golfvärlden och har ersatts av mjukspikar och spiklösa golfskor.

De största aktörerna på golfskor är Adidas, Ecco, FootJoy, Nike, Puma, Skechers och Under Armour.

Ta hand om dina golfskor

Eftersom golf spelas i naturen och golfskorna utsätts för väta, värme, grässaft och annan smuts gäller det att ta hand om golfskorna så att de inte slits för fort.

När du köper nya golfskor råder vi dig att kolla upp råden som respektive tillverkare har på sina hemsidor.

Generellt gäller att du efter varje rond tar bort smutsen och låter skorna torka i rumstemperatur och inte i direkt solljus eller med hjälp av torkskåp/hårtork.

Rulla till toppen