Nya riktlinjer gör att Storbritanniens golfbanor stänger. Foto: Getty Images

Coronapandemin

Storbritannien stänger alla banor

Efter premiärminister Boris Johnsons besked att stänga ner alla verksamheter och företag som inte anses nödvändiga stänger nu golfbanorna i Storbritannien.

Text: Olof Åsgård • 2020-03-24 Uppdaterad 2020-03-26

Premiärminister Boris Johnson tal på måndagskvällen var tydligt. Alla verksamheter och företag som inte är samhällsbärande förväntas stänga ner och alla som inte arbetar inom viktiga serviceyrken ska stanna hemma för att minska spridningen av coronaviruset.

Det betyder att för första gången sedan andra världskriget stannar golfen i England upp. Alla banor i England, Skottland, Nordirland och Wales har fått klara förhållningsregler från respektive golfförbund – inget mer golfspelande.

– Det här är djupt beklagligt men ytterst nödvändigt och den mest ansvarsfulla vägen som måste följas tills vidare… att hålla banor öppna är helt enkelt inte hållbart med tanke på regeringens nya riktlinjer, skriver engelska golfförbundet, England Golf, på sin hemsida.

LÄS MER: Norska banan stängde efter polisbesök

Så här kommenterade det skotska förbundet nyheten på sin Facebooksida.

– Meddelandet är tydligt, vi måste stanna hemma för att stoppa spridningen av covid-19. På grund av detta råder vi alla skotska golfare att tills vidare avstå från golf.

I nuläget är svenska banor öppna för spel (klicka här för att se en lista med öppna banor i Sverige) medan stora delar av Europa har stängt sina. Däribland Norge, Danmark, Spanien och nu också Storbritannien.

LÄS MER: Hälften av Europas golfbanor stängda under coronapandemin


Text: Olof Åsgård • 2020-03-24
ArtiklarCoronavirusetEnglandEuropaNordirlandSkottlandWales
Scroll to Top