5de365cc7188c

Artiklar

Skräddarsy din golfresa online – välj mellan 700 banor

Golf Plaisir lanserar sin nya bokningsfunktion Flex-resor.

Text: CM Hellsten • 2019-11-04 Uppdaterad 2019-12-12

29 oktober var det premiär för Golf Plaisirs stora nyhet Flex-resor och blev då första golfresearrangör i världen som erbjuder sina kunder att online boka flyg, hotell och greenfee i samma bokning – på golfplaisir.apollo.se.

Resenären kan välja mellan att bo alldeles intill första tee eller ett stadsnära hotell och då anges avståndet till golfbanan.
Initialt omfattas Flex-resor av 700 golfbanor i åtta länder, flest har Frankrike med 300 anläggningar och i Spanien finns 130 bokningsbara banor.

Midnattsgolf på Mallorca

Robert Norberg arbetar med marknad- och produktutveckling på Golf Plaisir.
– En Flex-resa är en golfresa som du komponerat helt på egen hand i vår online tjänst. Du reser på egen hand och bestämmer själv vart du vill åka, hur länge du vill vara borta, var du vill bo och var och hur mycket golf du vill spela.

Vem riktar sig Flex-resor framför allt till?
– Vår målgrupp är de som redan nu skapar sin egen golfresa. Det kommer att vara lättare att boka flyg, hotell och starttid på ett och samma ställe. Fördelen är också att det är en paketresa så att man blir skyddad av resegarantin om något händer.

Vad kommer funktionen att betyda för Golf Plaisir?
– Vi tror att vi kommer att kunna locka till oss en ny målgrupp som är lite yngre och kanske inte är så intresserade av att åka på en klassisk veckoresa med golfvärd på plats. Vi tror även att dynamisk paketering av resor är framtiden och vår uppgift blir att på vår hemsida guida våra kunder till den perfekta golfresan. När antalet val ökar så kommer vår gedigna golfkunskap vara viktig även när kunden skapar sin egen golfresa.

TV: Svingkamera på tee

Vilka länder går det att välja mellan?
– Just nu är det Spanien, Portugal, Tjeckien, Frankrike, Italien, Belgien, Tyskland och Slovakien. Fokus för många kommer att vara Spanien dit flest svenska åker på golfresor.

Hur många länder och banor kommer det att finnas när funktionen är fullt utbyggd?
– Vi samarbetar med OnTee och vi jobbar hårt tillsammans för att öka antalet golfklubbar som kopplar upp sig till vårt system. Vi räknar med att i och med vårt inträde på marknaden så kommer fler golfklubbar att ansluta. Det är givetvis svårt att sia om framtiden men jag skulle vara förvånad om vi inte ganska snabbt täcker stora delar av den europeiska golfmarknaden och börjar etablera oss på andra golftäta områden som Florida, Dubai eller Sydafrika. Vi vill givetvis att alla golfbanor i världen ska vara anslutna och drömmen är, även om den kanske är orealistisk, att man skulle kunna boka Augusta via Golf Plaisirs Flex-resor…Text: CM Hellsten • 2019-11-04
ArtiklarBanor & resorBelgienFrankrikeItalienLinksLongstayPortugalSlovakienSpanienTjeckienTysklandVeckoresaWeekend
Scroll to Top