Golfkläder

Finn inspiration till din golfgarderob!

Sverige är en framstående nation inom golfkläder med flera framgångsrika företag som klär golfare världen över – såväl proffs som glada amatörer. Abacus, Cross Sportswear, Daily Sports, Galvin Green, J.Lindeberg, Oscar Jacobson, Peak Performance och Röhnisch är företagen som skapat det svenska golfmodeundret. Svenska marknaden är stor och här trängs även globala giganter som Adidas, Callaway, Cutter & Buck (numera svenskägt), FootJoy, Hugo Boss, Nike, Ping, Puma och Under Armour.

 

Hur ska man klä sig på golfbanan?

Hur man ska klä sig när man spelar golf är än i dag (men var framför allt förr) en väldigt laddad och missförstådd fråga. Golf utvecklas hela tiden och så även kläderna. I dag är plaggen mer sportiga och görs i funktionsmaterial som andas och har mycket stretch i sig. De traditionella plaggen som byxor i bomull, kjolar och pikéer lever kvar och tillverkas i såväl bomull som i de nya teknologiska materialen. Men i dag finns även mer lättsamma golfplagg såsom luvtröjor, träningsbyxor och t-shirts. Hur du väljer att klä dig när du spelar golf är ett individuellt val, men vårt tips är att du har en golfgarderob med funktionskläder som passar varma, kalla och regniga dagar på golfbanan.

 

Men vad får jag inte ha på mig då?

På de flesta golfklubbar i Sverige räcker det att ha hela kläder och skor och det behöver inte vara utpräglade golfkläder. På vissa ställen, mer utomlands än i Sverige, kan det finnas krav på tröja med krage, knälånga shorts (herrar) och förbud mot jeans.

Rulla till toppen