En lugn järnåtta ifrån första tee på St Andrews Old Course finns ett hotell som nu är till salu. Foto: Getty images

Investeringsmöjlighet

Klassiskt golfhotell nära Old Course till salu

Sugen på att byta karriär? Eller kanske ta nästa steg inom hotellbranschen? Just nu har du chansen att köpa ett klassiskt golfhotell – 140 meter från St Andrews Old Course första tee.

Text: • 2020-05-06 Uppdaterad 2020-05-06

Under de senaste 34 åren har Scores Hotel ägts av samma familj. Men nu ska 36-rumsboendet säljas.

I köpet ingår utöver de 36 hotellrummen en restaurang för 45 personer och två barer. Tre konferensrum, en stor trädgård, parkering och en terrass på framsidan är också en del av affären.

Golfen är förstås en given del av hotellet, med tanke på dess närhet till historisk mark för sporten. Men från hotellet kan man också erbjuda vackra vyer över West Sands och Tay Astuary.
– Den nya ägaren kommer ha en unik möjlighet att köpa och uppgradera en globalt viktig fastighet i sin egen stil. Det finns en möjlighet att dubbla antalet rum. Dessutom kan man kapitalisera på årliga event som Alfred Dunhill Links Championship. Den här lägliga försäljningen kommer också göra att köparen hinner göra förändringar lagom till att The Open ska fira sin 150:e upplaga på St Andrews i juli 2022, säger Harry douglas som arbetar på mäklarfirman.

Det finns inget officiellt pris för hotellet men för den som är intresserad är det möjligt att kontakta mäklaren.


Text: • 2020-05-06
19:e håletSkottland
Rulla till toppen