Annons

Loch Palm Golf Club, hål 7.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Thailändska Turistbyrån
Partner

Golf i paradiset – här är Thailands bästa banor

Nattgolf, sagolika parker och djungelgolf – Thailand har allt.

Text: • 2021-12-13 Uppdaterad 2021-12-14

Äntligen har Thailand öppnat upp för turister igen, och du som är fullt vaccinerad kan åka till i stort sett hela landet för att njuta av värme, bad och kanske framför allt – drömlik golf.

Klicka här för att ta del av aktuell information om resor till och i Thailand under pandemin.  

För golfinstruktören Juha-Matti Vuorinen innebär det att livet återgår något mer till det normala. Juha-Matti har bott och arbetat i Thailand i åtta år och kan golfen i landet på sina fem fingrar.

Han vet vilka banor man ska spela om man verkligen vill njuta av den absolut bästa golfen i Thailand och var det verkligen finns paradisgolf för de kunniga nordiska golfturisterna som letar efter pärlorna bland Thailands cirka 250 banor.

Här nedan finns Juha-Mattis tips med allt från sagolikt vackra parkbanor till riktig djungelgolf av högsta klass.

Phuket:

Bästa banan: Blue Canyon Country Club (Yoshikazu Kato, 1991, 1998)

På Blue Canyon finns två 18-hålsbanor av hög klass i underbar miljö och Canyon Course har bland annat varit spelplats för Europatourtävlingen Johnnie Walker Classic vid tre tillfällen. Mest minnesvärt var året 1998 då Tiger Woods vann tävlingen efter att bland annat ha drivit green på det 350 meter långa 13:e hålet. Tvåa blev Ernie Els och trea Retief Goosen och anläggningen har gästats av mängder av prominenta nöjda gäster genom åren.

För icke-golfande familjemedlemmar erbjuder Phuket mängder av andra aktiviteter som vattensport, paradisstränder och är man intresserad av rom kan man besöka Chalong Bay Rum Destillary och lära sig hur man tillverkar vit rom. Det 40 meter höga landmärket Big Buddha är ett annat populärt utflyktsmål på toppen av Nakkerd Hills.

Koh Samui:

Bästa banan: Santiburi Golf (Pirapon Namatra)

Santiburi är en inlandsbana av djungelkaraktär mitt på underbara paradisön Koh Samui. Har utnyttjat nivåskillnaderna och naturens konturer på ett smakfullt och inbjudande sätt och är verkligen en dold pärla som man måste besöka om man är på Koh Samui.

För den som inte vill spela golf är Koh Samui fullt av vackra stränder och underbar natur som vattenfallet Namuang eller Angthong Marine Park. Man kan också ta en jeepsafari i djungeln och se mängder av intressanta platser med hjälp av kunniga guider.

Phang Nga / Khao Lak:

Bästa banan: Katathong Golf Resort & Spa (Wiwatchai Prangpitak, 2015)

På relativt nya Katathong Golf Resort kommer ni att slås av underbara vyer – kanske de allra läckraste i Thailand, enligt Juha-Matti – runt en bana som har en hel del okonventionella men intressanta hål. Det tar en dryg timme från Phukets flygplats att ta sig hit och Katathong ligger strax norr om Phang Nga i otroligt vacker natur. Det finns också en mängd olika typer av boende på med utsikt över golfbanan på anläggningen.

Bangkok:

Bästa banan: Summit Windmill Golf Club (Nick Faldo, 1993)

Ligger centralt nära Bangkoks internationella flygplats och trots att det kanske inte känns som den mest naturliga platsen för en golfbana har Nick Faldos designbolag lyckats bra med sträckningen. Det finns en hel del risk-and-reward-hål över vatten. Här går också att spela efter att mörkret lagt sig tack vare att banan är försedd med elljus sedan 2004 och det är en mäktig känsla att vandra runt i tropisk golfmiljö i halvmörker. Det läckra klubbhuset är modernt och byggt som ett medeltida europeiskt slott.

Hua Hin:

Bästa banor: Black Mountain (Phil Ryan, 2007) och Banyan Golf Club (Pirapon Namatra, 2008)

Black Mountain, med sin tre niohålsslingor, är välkänd bland svenska golfspelare då det är svensken Stig Notlöv som skapat anläggningen. Man har arrangerat både Europatour- och Asian Tour-tävlingar som uppskattats mycket av spelarna sedan man öppnade. Banan slingrar sig fram på bergssluttningarna och är alltid i utmärkt skick.

Banyan Golf Club har röstats fram av Asian Golf Monthly till en av landets tre bästa banor tre år i följd av en anledning, har underbart klubbhus med utsikt över banan och det är en anläggning som man måste besöka om man är i närheten. Klass rakt igenom.

Pattaya:

Bästa banan: Siam Country Club (Isao Mazumi, 1972, Schmidt & Curley, 2007)

Har tre 18-hålsbanor av lite äldre klassiskt snitt och alla tre renoverades och moderniserades 2006-07 utan att ta bort den gamla charmen när klubben nysatsade. Är en bana som passar bra för alla nivåer av golfare i en skön avkopplande miljö.

För familjen som kanske vill göra annat finns möjlighet att åka på fina fiskeutflykter och det finns dessutom mängder av prisvärda riktigt högklassiga restauranger i närområdet.

Chiang Mai:

Bästa banan: Alpine Golf Club (Ron M Garl, 1996)

Rankas alltid som en av Thailands och Asiens bästa banor och Alpine har stått värd för Johnnie Walker Classic 2000 och 2004, med Tiger Woods som segrare vid första tillfället. Är alltid i utmärkt skick och innan banan byggdes låg här risfält vilket kan vara svårt att tro. Ett absolut måste om man besöker Chiang Mai.

Här finns mer info om vilka golfbanor i Thailand som öppnat!

Här hittar ni mer information från Thailands Turistbyrå


Text: • 2021-12-13
PartnerAlpine Golf ClubBanyan Golf ClubBlack MountainBlue Canyon Country ClubJuha- Matti VuorinenKatathong Golf Resort & SpaSantiburi GolfSiam Country ClubSummit Windmill Golf ClubThailand
Scroll to Top