Håll avstånd! Så länge du gör det och inte är mer än fem personer i samma grupp är det nu okej att spela golf i Norge. Foto: Getty images

Coronapandemin

Norska golfare tillåts spela

Efter ett par veckor i karantän får nu äntligen de norska golfarna gå ut och spela igen.

Text: Jesper Johansson • 2020-04-02 Uppdaterad 2020-04-03

Stora delar av Norge är står still i kampen mot coronapandemin. Men norska hälsodirektören Björn Guldvog har skapat en möjlighet för vårt grannland att motionera. Nu får alla norrmän träna och idrotta – så länge man inte är fler än fem personer i en grupp och håller två meters avstånd till varandra.

– Genom tätt samarbete med Idrottsförbundet hoppas vi att vi kan få god träning för de som önskar det, och på ett betryggande sätt, säger Guldvog som menar att organiserad idrott har en fördel i jämförelse med oorganiserad – då det lättare kontrolleras och att människor mer noggrant följer reglerna som gäller när idrotten är organiserad.

Norska golfförbundet har under en längre tid arbetat med att ta fram
regler anpassade till coronapandemin och dessa börjar nu användas. En av de
regler NGF inför är att man måste stanna hemma om man känner sig det minsta
sjuk eller hängig, för att inte riskera att smitta någon.

Norska golfförbundet uppmanar också landets golfklubbar att tänka till lite extra i samband med säsongsstarten, då många spelare förväntas komma ut för att spela av sig vinterrosten.

Träningsområdena rekommenderas dock att hållas fortsatt stängda. Detta är dock något som det norska golfförbundet ser över och försöker ta fram riktlinjer för, så att drivingrange och närspelsområden kan hålla öppet och lektionsverksamhet kan genomföras.


Text: Jesper Johansson • 2020-04-02
Banor och resorCoronavirusetNorge
Rulla till toppen