Golfskolan

Inspirerar dig till bättre golf

På den här sidan hittar du filmer och lektioner med våra tränare i Golfskolan. Filmerna och artiklarna innehåller tips om hur du slår olika typer av slag, hur du lär dig hur du får mer längd med drivern, bättre bollträff med järnen, mer spinn med wedgarna, bättre puttning och hur du tar dig ur bunkern. Men glöm inte grunderna! Uppställning, grepp och sikte.     

Ping

7 vanligaste missuppfattningarna om golfsvingen


Golfskolan i Svensk Golf

Golfskolan nämns redan i första numret av Svensk Golf som kom ut 1946. Då var det en enkel rörelseinstruktion för korrekt bak- och nersving som förevisades. Sedan dess har instruktion varit en bärande del i tidningen och tusentals tips har passerat och tragglats i omgångar genom åren. Tränarstaben har varierat men alltid bestått av profilstarka och erkänt duktiga PGA-tränare. Matz Evensson (mångårig rektor), Marlene Hedblom, Jenny Hagman, Eddy Eriksson, Ingela Tisén med flera med flera har varit en del av Golfskolan som dessutom haft proffsinhopp av bland andra Henrik Stenson, Annika Sörenstam, Anna Nordqvist, Alex Norén, Carin Hjalmarsson, Johan Edfors och Helen Alfredsson.  

Svensk Golf Superstart

Superstart är ett event där vi sammanför Golfskolan och golfresor. Vi genomför vanligtvis tre Superstart under året, en golfresa utomlands och två i Sverige samt en mängd andra Golfskolan event. Vid samtliga tillfällen har vi samma fokus – att ge er golfare bästa möjliga grund att stå på under säsongen och tack vare våra fantastiska tränare så kommer ni alltid att kunna fördjupa er kunskap oavsett vilken nivå ni kliver in med.

Utlandsresan Superstart Classic som vanligtvis anordnas under en vecka på våren där du har ett träningspass och en golfrunda per dag, samt en ledig dag. Superstart i Sverige pågår vanligtvis i tre dagar där spel och träning blandas två första dagarna och avslutas med en tävling sista dagen. 

Läs mer om våra event och resor här.

Rulla till toppen