5de366f806289

TV: Svingkamera på tee

Brukar du filma din sving under rundan? Här är banan som gör det åt dig.

Text: CM Hellsten • 2019-10-18 Uppdaterad 2019-12-12

Med mobiltelefonernas utmärkta kamerafunktioner är det smidigt att filma sin sving och försöka förbättra detaljer i den när klippen studeras.

Att filma mitt under golfronden kan vara allt för stressigt om det är mycket folk ute och spelar, men på Mallorcabanan Club de Golf Alcanada har man hittat en lösning.

Nu kommer CT-finalen till Mallorca

När greenfeegästerna checkar in i receptionen får de en biljett med streckkod som blippas i kameran som står uppställd på det sjunde hålets tee och sedan filmas svingen.

Efter ronden kan golfaren gå till en dator i klubbhuset och studera slaget och vidarebefordra klippet till sin mailadress.
– Det kostar ingenting utan är en service som vi bjuder på. Vi har haft svingkameran i fyra år och den är mycket populär bland besökarna som uppskattar funktionen, säger Agustin Jimenez som jobbar som starter på Alcanada.

A-l-l-a golfbilar har solceller på taket

Sjuan på Alcanada är dessutom banans signaturhål som bjuder på storslagna vyer över bukten, bergen och fyrhuset. Så din sving får en fin inramning. 

Alcanada arbetar aktivt med att skapa ett bättre klimat och har därför installerat solceller på samtliga 38 golfbilar som finns på anläggningen.
Alcanada står som värd för Challenge Tour-finalen 7–10 november.

Så här fungerar svingkameran:Text: CM Hellsten • 2019-10-18
Artiklar19:e håletBanor & resorLongstaySpanienVeckoresaWeekend
Rulla till toppen