Konceptuell vy från Henrik Stenson Golf Designs bana i Sotogrande.

Banor och resor

Här är Stensons första internationella bana

Planeras till exklusivt fastighetsprojekt i södra Europa.

Text: Eric Franzén • 2021-12-27 Uppdaterad 2022-01-03

Sotogrande är området på Spaniens sydkust som samlar högprofilerade golfbanor som Valderrama, La Reserva de Sotogrande och Real Club de Sotogrande. Under kommande år växer dock traktens utbud med Henrik Stenson Golf Designs första projekt utanför Sveriges gränser. 

Den planerade 18-hålsbanan av Stenson och Christian Lundin ingår i ett exklusivt fastighets- och hotellprojekt som lanseras under den amerikanska affärsprofilen Christian A Rockefellers namn.  

Vid sidan av Henrik Stenson Golf Design kommer ytterligare en svensk aktör att vara involverad. Det är Johan Mihkelson Ringqvist, ägare till Ekholmsnäs Golf Lidingö AB och Tee To Green Golf Consulting AB, som främst blir delaktig i byggnationen av golfbanan.

Mihkelson Ringqvist arbetade med satsningen redan i ett tidigt stadie ihop med nordamerikanska intressenter, då det var tänkt att realiseras i USA.   

– Initialt skulle vi uppföra en golfanläggning på den amerikanska östkusten men av olika anledningar styrdes fokus om till Europa. För mig var det då självklart att kontakta Henrik Stenson Golf Design (HSGD) för designuppdraget. Jag har följt och imponerats av de projekt HSGD tagit sig an under åren och jag tror många med mig är eniga om att en bättre part för uppdraget är svårt att hitta, säger Johan Mihkelson Ringqvist i ett pressmeddelande. 

Byggstart för projektet är planerat till 2022  


Text: Eric Franzén • 2021-12-27
Banor och resorChristian LundinHenrik StensonHenrik Stenson Golf DesignSpanien
Scroll to Top