Boris Johnson har mottagit ett brev från golfens höjdare i England med en vädjan om att hålla banorna öppna. Foto: Getty images

Covid-19

Brittiska golfen vädjar till Boris efter nya restriktionerna

Från och med torsdag kommer England vara nedstängt för att minska covid-spridningen. Detta gäller även golfbanorna. Därför vädjar ledarna om annat beslut.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-03 Uppdaterad 2020-11-03

Brittiska golfledare har skickat brev till premiärministern. Anledningen är att han planerar att stänga Englands golfbanor.

Hela England kommer att stängas ner, med målet att stoppa spridningen av covid-19. Detta kommer att ske på torsdag 5 november och ska pågå till 2 december tidigast.

Under den här tiden kommer endast nödvändiga affärer som matbutiker och apotek att vara öppna och för att göra det ännu svårare för viruset att spridas kommer också resor att begränsas för landets befolkning.

Men var hamnar golfen i detta?
Enligt regeringens lista över anläggningar som måste stängas ner finns alla landets golfbanor och drivingranges med. Men enligt chefen över England Golf, Jeremy Tomlinson, har organisationen inte fått ett sådant direktiv. Detta skriver han i ett öppet brev, riktat mot regeringen.

För att göra saker ännu svårare att avgöra gick politikern Michael Gove ut och sa att tennisbanor och golfbanor med stor sannolikhet kommer att hållas öppna. Det uttalandet tog han dock tillbaka dagen efter.

På grund av den här osäkerheten har ett brev nu skrivits till premiärminister Boris Johnson där man argumenterar för att hålla banorna öppna.

I brevet, signerat av landets högst uppsatta inom sporten, går att läsa:
”Under den lockdown som genomfördes tidigare i år, visade golfen att det med lätthet gick att utöva sporten på ett covid-säkert sätt, vilket är en av anledningarna till att den så snabbt kunde återupptas då restriktionerna var med avslappnade”.

I brevet beskrivs också de mentala fördelarna sporten har på befolkningen och de åtgärder som redan gjorts för att golf ska kunna spelas. Men hur det blir återstår att se, Boris Johnson ska redan ha nekat ett förslag gällande sport som undantag av restriktionerna med citatet ”det är svårt att ta bort en bit från jengaspelet utan att störa hela tornet”.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-03
TournyttCoronavirusetEngland
Scroll to Top