Annons

Golfbanor i världsklass och ett hotell bättre än det mesta. Det är vad du kan få med en Easton Golf-resa till Belek.

Hela denna artikel är ett annonssamarbete med Easton Golf
Easton Golf

Drömgolf på dagen – lyxig avkoppling efter rundan

Lyxhotellet har allt du kan önska och lite till. Och i paketet ingår golfrundor på banor som är så bra att proffsen spelar dem. Den optimala resan, med andra ord.

Text: Easton Golf • 2020-01-27 Uppdaterad 2020-01-27

Kilometerlånga stränder, ett härligt klimat och total avkoppling.
Så kan man sammanfatta Belek, kuststaden några kilometer ifrån Antalya. Att det dessutom är ett golfparadis gör att svenskar i många år vallfärdat till den turkiska kusten för att njuta och ladda batterierna.

Det finns många lyxiga hotell längs kusten. Ett av de absolut bästa heter Sirene Belek Hotell.  

Här finns allt man kan behöva för en avkopplande stund. Det femstjärniga hotellet erbjuder nämligen all-inclusive i bokningspriset och på det stora området finns det bland annat fyra á la carte-restauranger, en bufférestaurang och sex olika barer. Restaurangerna har olika profiler och serverar bland annat fisk och skaldjur, italienskt, turkiskt och asiatiskt för att kunna tillfredsställa dig som gäst – oavsett vad du är sugen på för dagen.

För den som vill ta det lugnt finns en spa-avdelning samt terapi- och skönhetsbehandlingar på hotellet, om inte en dag vid någon av alla pooler eller på stranden lockar. För den aktive finns också möjlighet till tennis, bordtennis, gymträning och vattensporter. För att inte tala om golfen…

Från receptionen på vackra Sirene Belek Hotell kan du antingen åka med en shuttle till Antalya Golf Club, eller promenera de ynka 800 meterna det är till en av de absolut bästa golfanläggningarna runt Medelhavet.

Klubben har två golfbanor, Pasha och PGA Sultan. De båda är ritade av David Jones och har lite olika svårighetsgrad för att tillfredsställa alla typer av golfare. PGA Sultan har varit värd för European Tour-tävlingar och kräver koncentration och fokus för den som vill spela banan från de bakre teekulorna. Samtidigt blir banan en rolig utmaning om man väljer att spela den lite kortare. Jones har använt sig av stora sjöar under byggnationen av banan för att skapa risk-and-reward-inslag i golfen – för att göra sporten så spännande som möjligt. Banans kvalitet är förstås av yppersta världsklass, precis som klubbens andra artonhålare – Pasha.

Pasha är byggd med en helt annan filosofi. Golfbanan har en betydligt större variation i golfen. Breda fairways blandas med kluriga vattenhinder och böljande greener. Banan är betydligt kortare än sitt syskon men är trots det underhållande då planering och taktisk skicklighet belönas. Pashas sista nio hål angränsar till en känd tallskog man kan se på TV om man tittar på europeisk proffsgolf. Och i horisonten ser man de snötäckta Taurusbergen som skapar en dynamisk inramning.
Ytterligare en fördel med de båda banorna är att de är relativt platta, vilket gör dem enkla att promenera om man inte vill åka golfbil. För den som inte vill lägga sig på stranden efter sin rond finns här också goda möjligheter till träning, då det finns ett övningsområde av yttersta klass.


När man väl är klar på klubben kan man bekvämt ta sig tillbaka till hotellet, ta en dusch och slappna av. Kanske finner man lugnet på hotellets egna pir ut i medelhavet. Där väntar en bar, bekväma stolar och en sagolik solnedgång innan det är dags att njuta av en god middag.
Och det låter väl inte så dumt?

Vill du läsa mer om resor med Easton Golf till Belek kan du göra det här.Text: Easton Golf • 2020-01-27
PartnerEaston GolfTurkiet
Scroll to Top