Annons

Prisvärt och hög service – expertens tips till golf i Thailand

Varmt klimat, välskötta banor, egen caddie och vacker natur. Här är experten Juha-Matti Vuorinens tips till Thailands bästa golf!

Text: • 2023-08-23 Uppdaterad 2023-08-23

Golftränaren och progolfaren Juha-Matti “Juhis” Vuorinen spenderar åtta månader varje år i Thailand, och fyra i hemlandet Finland. Han organiserar golfpaketresor till framför allt Thailand, men även till andra länder i Asien. Att det blev just Thailand han flyttade till är dock ingen slump.

– Jag reser väldigt mycket, cirka 200 dagar per år, och jobbar i bland annat Bali, Vietnamn, Malaysia och Thailand, säger han och fortsätter:

– Favoritdestinationen när det kommer till golf är dock Thailand, och den främsta anledningen till det är förstås klimatet. Till skillnad från i Skandinavien kan du golfa året om här och det är alltid perfekt golfväder här, förutom under regnperioden förstås.  

Utöver klimatet menar Juha-Matti att de thailändska banorna är otroligt fina och välskötta och att anläggningarna håller hög service.

– I Thailand får du till exempel alltid en egen caddie under rundan som gör sitt bästa för att du ska få en så bra dag som möjligt. Du får också en egen driver som hämtar upp dig på hotellet och kör dig till och från banan när du bokar greenfee. Allt detta höjer verkligen golfen ytterligare!

Khao Chang Phueak, Kanchanaburi 

Kanchanaburi bjuder på prisvärd golf och hög service

I Thailand finns det några hundra golfbanor och du har i stort sett aldrig långt till en runda, oavsett var du befinner dig. Ett område som inte är så känt ännu men som han rekommenderar är Kanchanaburi, även känt som River Kwai, som ligger ett par timmar väster om Bangkok med bil – eller så tar du tåget dit vilket är en reseupplevelse i sig.

Att ta tåget genom Thailand är en upplevelse i sig.

– I Kanchanaburi finns omkring 10 olika banor och jämför man med många andra destinationer i Thailand är det ett prisvärt alternativ, och det finns gott om boenden som erbjuder ”Stay and play”.

Två populära banor i området är River Kwai Golf and Country Club och Evergreen Hills Golf Club and Resort som båda är väl värda ett besök.

Evergreen Hills Golf Club and Resort.

– Min favoritbana i Kanchanaburi är Grand Prix, och många av mina kunder brukar säga samma sak, berättar Juha-Matti.

Grand Prix Golf Club.

Kanchanaburi bortom golfbanorna

Förutom själva golfen menar Juha-Matti att naturen såklart också ett viktigt inslag i den thailändska upplevelsen, med exotiska växter på banorna och utsikt över höga berg och dalar.

Är du i Kanchanaburi får du inte missa att även upptäcka området bortom golfbanorna. Här hittar du bland annat Erawan National Park med spännande kalkstensgrottor att utforska och och ett av landets vackraste vattenfall – Erawan Waterfall. Det är 1500 meter högt, har sju nivåer som du kan bada vid.

Erawan Waterfall.

I Kanchanaburi hittar du även The Death Railway på vilken du kan ta en två timmars lång tågresa från River Kwai Bridge till Tham Krasae Cave. Tham Krasae-stationen markerar starten på den långa viadukten vid klippan som byggdes av krigsfångarna under andra världskriget – en del av den ökända Death Railway.

The Death Railway.

Andra populära golfdestinationer i Thailand

Förutom att upptäcka golfen i Kanchanaburi rekommenderar Juha-Matti de andra destinationerna i Thailand också så som Phuket, Bangkok, Hua Hin.

I Phuket finns omkring tio olika banor och här kan man med fördel kombinera klassisk solsemester med golf, med gott om härliga och familjevänliga resorts och hotell. Här kan man njuta av en runda under dagen, för att sedan ta sig till stranden och läsa en bok eller testa någon vattensport. En annan populär golfdestination är Hua Hin.

– Det är nog min favorit destination när det kommer till golf i Thailand. Här finns omkring åtta banor som alla ligger max 20 minuter från hotellet. Bästa banan är enligt mig Black Mountain, som dessutom har rankats som topp 50 i världen, berättar Juha-Matti.

Han tipsar även om Surat Thani provins där du kan spela golf i djungeln, och Pattaya där det finns omkring 20-30 olika banor, många fina hotell och en stor shoppinggalleria.

– Bangkok är inte jättevanligt om man endast är ute efter golf, men det finns ändå många banor i området. Jag gillar till exempel Summit Wildmill, som ligger en kort bilväg från flygplatsen. Där kan man även spela nattgolf tack vare de upplysta banorna.

För mer inspiration till golf i Thailand, klicka här!

Vill du få fler tips på vad du kan upptäcka i Thailand? Klicka här!


Text: • 2023-08-23
PartnerPartnerThailand
Rulla till toppen