Nordirländaren Rory McIlroy slår i särklass längst hittills under The Masters // Foto: Getty Images

The Masters

Han slår längst på Augusta National

Nordirländaren leder i två kategorier.

Text: Martin Strömberg • 2022-04-10 Uppdaterad 2022-04-10
Efter tre ronder finns det saker att notera som sticker ut när det gäller statistiken i The Masters.

Det första är att det märks att det är relativt generösa ytor från tee samt att banan spelas mjuk då siffrorna över antalet fairwayträffar är höga överlag. Lucas Glover är allra säkrast från tee med 36 av 42 träffade fairways vilket motsvarar 85.7%. Ledande Scottie Schefflers siffra är 80.9%.

Här är toppen när det gäller fairwayträffar:

Siffrorna när det gäller greenträffar är inte helt oväntat betydligt lägre då Augusta National är en bana där det överlag är svårare att träffa greener än fairways. Bäst av alla när det gäller spelet in mot green är nordirländaren Rory McIlroy som träffat 39 av 54 greener vilket motsvarar 72.2%. Ledande Scottie Scheffler skuggar McIlroy med sina 70.3%

Här är toppen när det gäller greenträffar:

Den kanske viktigaste kategorin på Augusta National är naturligtvis som alltid puttningen. Här är det inte helt oväntat samma spelare som är i toppen av ledartavlan som gör bäst ifrån sig. Cameron Smith och Scottie Scheffler har tillsammans med Harold Varner III bara 1.52 puttar per greenträff. Shane Lowry, Min Woo Lee och Justin Thomas följer strax därefter. Bara två spelare, Dustin Johnson och Jason Kokrak, har lyckats undvika att treputta helt under de tre första ronderna.

Här är toppen när det gäller puttning:

När det gäller att slå långt så mäter man utslagen på två av de hål där man vet att de flesta slår drive, hål 5 och hål 15. Och i den kategorin leder också McIlroy klart. Han snittar drygt 319 yards, eller 292 meter. På andra plats finns Cameron Champ och på tredje engelsmannen Tommy Fleetwood.

Här är toppen när det gäller längd från tee:


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-10
TournyttAugusta NationalStatistikThe MastersTournytt
Rulla till toppen