Maja Stark fortsätter att imponera. Tvåa efter första ronden i veckans LPGA Tour-tävling. Foto: Getty Images

Toursvepet

Stark återigen med i toppen – ”Inga dumma misstag”

Maja Stark var bogeyfri första ronden och ligger tvåa i veckans LPGA Tour-tävling i Los Angeles.

Text: Svensk Golf • 2024-04-26 Uppdaterad 2024-04-26

Klicka här för att komma till veckans ledartavlor

LPGA TOUR

JM Eagle LA Championship 1/4. Förra veckan stod Maja Stark för en imponerande insats och slutade tvåa i årets första major The Chevron Championship, karriärens bästa placering i en majortävling.
Den fina formen håller i sig och 24-åringen noterades för sex birdies och resten par första ronden på Wilshire Country Club, Los Angeles. Starks 65-rond gör att hon är delad tvåa, ett slag bakom ledande Grace Kim.
Det har nu blivit 44 raka hål utan bogey för Stark.
– Det känns bra. Och självklart är det så man vill ha det. Jag tycker att jag haft större tålamod och har inte gjort några dumma misstag. Självklart har jag varit nära att göra bogey men min puttning har varit bättre senaste veckan, sa Stark till LPGA Tour efter ronden. 

D2. Maja Stark, -6
D37. Pernilla Lindberg, E
D37. Linnea Ström, E
D99. Madelene Sagström, +3
D113. Daniela Holmqvist, +4

PGA TOUR

Zurich Classic of New Orleans 1/4. Henrik Norlander spelar med Luke List i veckans partävling och de har fått en bra start. List/Norlander stod för en 63-rond, nio under par, under torsdagens bästboll. Det gör att paret är två slag från ledningen som delas av fyra par, däribland Rory McIlroy/Shane Lowry.
Vincent Norrman i par med spanjoren Jorge Campillo noterades för 66 slag, sex under par och det gör att Campillo/Norrman är delad 44:a inför fredagens foursome. 

D1. McIlroy/Lowry, -11
D1. Brehm/Hubbard, -11
D1. Kohles/Kizzire, -11
D1. Rai/Lipsky, -11

D8. List/Norlander, -8
D44. Campillo/Norrman, -6

KORN FERRY TOUR

Veritex Bank Championship 1/4. Förra veckans vinnare Tim Widing fortsätter att spela bra. Svensken stod för en bra rond första dagen på Texas Rangers Golf Club – 62 slag, nio under par. Grunden till den bogeyfria ronden lades framförallt i väldigt skickligt spel med järnen in mot greenerna och stabil puttning. Men trots 62 slag var Widing inte i närheten av amerikanen Frankie Capan III som gick hela 13 under par och skrev under scorekortet för 58 slag (!). Capan III började med par på ettan. Följde upp med fyra raka birdies. Avslutade första nio med en eagle och gjorde sju raka birdies på andra nio. Amerikanen avslutade med två par och tangerade Korn Ferry Tour-rekordet för flest slag under par på en rond (-13). Tidigare i år satte Chiles Cristobal Del Solar nytt rekord för lägsta rond med 57 slag (också 13 under par).
Capan III var såklart väldigt nöjd med starten. 
– Det var kul därute idag. Jag kände mig väldigt bekväm i spelet och ville bara få i så många birdies som möjligt. 
58-ronden putsade banrekordet med ett slag. Tidigare rekordhållaren var världsettan Scottie Scheffler som gick 58 slag på Texas Rangers Golf Club 2020.
Tim Widing leder Points List inför veckans tävling. Topp-30 efter säsongen tar sig till PGA Tour.

1. Frankie Capan III, -13
2. Trent Phillips, -10
3. Tim Widing, -9
D30. Pontus Nyholm, -5 

Läs också:


Text: Svensk Golf • 2024-04-26
ToursvepetHenrik NorlanderMaja StarkTim WidingTournyttToursvepetVincent Norrman
Rulla till toppen