Ludvig Åberg är ensam sjua inför de avslutande 36 hålen av The Masters. Självklart finns han med i MastersTempen Foto: Getty Images

MastersTempen rond 2.0 – därför är Åberg i slagläge

Här listar vi de heta, de svala och de iskalla under de första 36 hålen på Augusta National.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-13 Uppdaterad 2024-04-13

Många favoriter håller stilen under årets första major och världsettan Scottie Scheffler delar ledningen efter 36 hål med Bryson DeChambeau och Max Homa.

Men det finns också besvikelser och mindre lyckade prestationer under de två första ronderna på Augusta National. i MastersTempen listar vi spelare som av olika anledningar stuckit ut hittills i The Masters.

Glödheta

Ludvig Åberg. Efter en lite besk avslutning av första ronden tidigt på morgonen gick Åberg direkt ut och satte andra dagens lägsta score med 69 slag. Åberg är därmed fyra slag från täten i sin allra första major inför de avslutande 36 hålen och för omväxlings skull är det puttningen och chipparna som bär fram Åberg. Han har tjänat 2,35 slag mot genomsnittsspelaren under de två första ronderna på greenerna. Spelet från tee har också hållit hög klass, precis som vanligt.

Bryson DeChambeau. Har aldrig lyckats på Augusta National och har som bäst en delad 21:a plats som amatör 2016. Men det här året har han lyckats hålla fokus så här långt och delar ledningen efter 36 hål. DeChambeau är helt klart på jakt efter sin andra majorseger efter sin uppvsining sista ronden på Winged Foot i U.S. Open för fyra år sedan.

Max Homa. Smyger lite i skymundan och träffade flest greener av alla under den svårspelade andra ronden med 15 stycken. Homa och Collin Morikawa (71-70) är de enda två spelarna som gått under par de två första ronderna.

Scottie Scheffler. Man måste imponeras av världsettans jämnhet och lägstanivå, han gör nästan aldrig en dålig tävling nuförtiden. De flsta höll honom som favorit inför The Masters och det finns ingen anledning att ändra på det efter 36 spelade hål. Scheffler är en värdig världsetta just nu och är på jakt efter sin andra gröna kavaj, den första tog han för två år sedan och det är hans enda majorseger så här långt i karriären.

Het

Nicolai Höigaard. Dansken var ett tag uppe i delad ledning men tappade slag på både 17 och 18 under andra ronden. Känslan är att det ändå kan ändå vara skönt för Höigaard att inte gå i sista bollen på lördagen utan fortsätta att smyga med. Han är ensam fyra inför de sista 36 hålen på fyra under par, två slag bakom ledartrion.

Varm

Tiger Woods. 48-åringen har inte spelat sedan februari men det här året ser han fräschare ut än på länge. Woods hade ingen toppdag men gick ändå runt på 72 slag i tuffa förhållanden och han är definitivt inte helt avsågad på sin delade 22:a plats inför helgen. Woods klarade kvalgräns innebar att han klarat kvalet i 24 raka Masters, imponerande minst sagt.

Ljummen

Rory McIlroy. 77 slag under fredagen var knappast vad Rory McIlroy hade hoppats på. Nu är han delad 35:a inför helgens spel på fyra över par och nordirländaren behöver verkligen ta fram magin i helgen för att ha möjlighet att äntligen stänga igen den där Grand Slam-dörren.

Sval

Jon Rahm. Titelförsvararen har spelat helt okej de två första ronderna men varit helt iskall på och runt greenerna. Rahm tog sig ändå vidare till helgen på fem över par men att han ska lyckas vända detta och försvara sin seger från ifjol känns extremt långsökt.

Iskalla

Dustin Johnson. Nej, det här var verkligen inte Dustin Johnsons vecka. Segraren från 2020 gick runt på 78-79 och hade bara fyra spelare bakom sig i resultatlistan. En enda birdie under 36 hål är inte riktigt hur vi är vana att läsa Johnsons scorekort.

Jordan Spieth. Inte heller Jordan Spieth får spela vidare i helgen. Spieth noterade nio i på hål 15 under första ronden som slutade på 79 slag och sedan blåste han bort helt via 74 slag andra ronden.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-13
The MastersTournyttAugusta NationalBryson DeChambeauDustin JohnsonJon RahmJordan SmithLudvig ÅbergMax HomaNicolai HöjgaardRory McIlroyScottie SchefflerThe MastersTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen