Scottie Scheffler är ensam tvåa på en haltande ledartavla efter första dagen av The Masters Foto: Getty Images

Världsettan: ”Jag stal några slag på korthålen”

Scheffler hyllas av McIlroy efter första ronden av The Masters.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-12 Uppdaterad 2024-04-12

Världsettan Scottie Scheffler infriade förväntningarna under första ronden av The Masters och stod för den enda färdigspelade bogeyfria ronden så här långt. Scheffler gick runt på 66 slag (-6) och gjorde bland annat birdies på tre av fyra korthål på Augusta National, trots de luriga vindar som rådde under första ronden.

– Det blir en gissningslek ganska ofta och det är omöjligt att få det rätt hela tiden. Det gäller att utföra slagen och sedan acceptera och det känns som att jag stal några slag på korthålen idag, sa Scheffler.

Han har bara en spelare framför sig, Bryson DeChambeau som gick tidigt i fältet och lyckades notera 65 slag (-7). En rond som Scheffler uppmärksammade.

– Jag såg att han gick sju under och tänkte att det måste ha varit en riktigt bra rond. Men när jag själv spelar så går jag inte och tänker så mycket på resultat, det är första dagen och man vill komma in i rätt stämning med bra tålamod och slå bra slag. Jag tycker att vi lyckades bra hela dagen även om jag fick reda upp en del situationer med bra närspelsslag.

Scheffler spelade med den nordirlädska världstvåan Rory McIlroy, som kom in på 71 slag (-1). McIlroy var imponerad av Schefflers sätt att ta sig an Augusta National i de tuffa förhållandena.

– Scottie är så effektiv och det känns inte som att han är sex under par. Han är bäst i världen just nu och det är perfekt för mig att spela med honom. Att vinna majors handlar ofta om att minimera misstag och Scottie gör det på ett imponerande sätt.

Spelet den första dagen på Augusta National sköts upp på morgonen och bröts när mörkret kom på kvällen med många spelare kvar ute på banan. Bland dem, svenske debutanten Ludvig Åberg, som precis som Scheffler är bogeyfri efter elva spelade hål. Åberg har gjort två birdies och nio par under sin första majorrond i karriären. Det räcker just nu till en delad niondeplats.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-12
TournyttLudvig ÅbergRory McIlroyScottie SchefflerThe MastersTournytt
Rulla till toppen