Tommy Fleetwood går caddie åt 17-årige styvsonen i veckans Challenge Tour-tävling. Och det har börjat bra. Foto: Getty Images

Challenge Tour

Tommy Fleetwood går caddie åt styvsonen – bogeyfri första ronden

Den sjufaldige DP World Tour-vinnaren testar på rollen som bagbärare under veckans Challenge Tour-tävling.   

Text: Olof Åsgård • 2024-04-26 Uppdaterad 2024-04-26

Kristoffer Broberg, Rikard Karlberg, Niklas Lemke och alla andra får ursäkta. Största profilen i veckans Challenge Tour-tävling UAE Challenge är Tommy Fleetwood, 33. 

För två veckor sedan slutade engelsmannen delad trea i The Masters och han är rankad 11 i världen. 

Den här veckan är Fleetwood caddie åt styvsonen Oscar Craig som spelar sin första stora tävling i karriären. Att ha styvpappa på bagen verkar vara en rejäl fördel – den 17-årige amatören inledde med 69 slag, tre under par, och var bogeyfri på Saadiyat Beach Golf Club i Abu Dhabi. 

Familjen bor i Dubai och Craig tog sig till tävlingen genom att vinna lokala tävlingen Al Khaimah Men’s Open. 17-åringen har +4,5 i handicap. Han har följt med på tourtävlingar och insupit allt han kan från Fleetwood och att ha honom på bagen den här veckan ger enorm trygghet.

– Jag mår bra men jag är jättenervös. Tommy hjälper till med nerverna lite. Uppenbarligen vet han vad han gör och det hjälper mig såklart. Att han har varit med om allt tidigare gör mig också lite lugnare. Men han säger till mig att jag inte ens behöver lugna ner mig, bara hantera mina nerver på rätt sätt. Det är riktigt coolt och mycket fördelaktigt, säger Oscar Craig. 

Andra ronden pågår och i nuläget är Kristoffer Broberg bäste svensk på delad fjärde plats. Craig är delad 29:a.

Aktuell ledartavla

Foto: Getty Images

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-04-26
TournyttChallenge TourOscar CraigTommy FleetwoodTournytt
Rulla till toppen