Tiger Woods tappade spelet och energin tredje ronden och föll tillbaks efter en 82-rond Foto: Getty Images

Tiger tappade orken – sämsta ronden på Augusta National

Rasade i resultatlistan efter mardrömsronden.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-14 Uppdaterad 2024-04-14

Under fredagen gick Tiger Woods runt på 72 slag och klarade sin 24:e raka kvalgräns i The Masters. Men den ronden sög musten och kraften ur Woods som under lördagen noterade sin sämsta rond någonsin i Masters, 82 slag, efter bland annat två dubbelbogeys och hela åtta bogeys.

– Jag slog bollen dåligt och puttade dåligt. Jag kände mig inte alls fräsch på uppvärmingen och det höll i sig även ute på banan. Jag slog bollen till svåra lägen hela tiden och när jag väl gjorde något bra och hade möjligheten att få igång ronden, som birdien på hål fem, så treputtade jag direkt på sjätte hålet, sa en besviken Woods efter ronden.

Istället för möjligheten att slåss om ännu en seger i The Masters innebar tappet att Woods nu är delad 52:a inför sista ronden på totalt elva över par. Men han har inga planer på att bryta tävlingen på grund av smärtor och värk.

– Nej, mitt team kommer att få ordning på mig, det kommer att bli en lång uppvärmning och jag ska vara redo i morgon, avslutade Woods.

Tiger Woods har fem segrar i The Masters, den senaste kom 2019.

I ledningen efter tre ronder finns världsettan Scottie Scheffler på sju under par, ett slag före landsmannen Collin Morikawa. Svenska Ludvig Åberg gör en stark majordebut och är ensam fyra inför sista ronden, tre slag bakom Scheffler.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-14
The MastersAugusta NationalLudvig ÅbergScottie SchefflerThe MastersTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen