Ludvig Åberg har varit glödhet hela Mastersveckan och inkasserade en andraplats i sin första major någonsin Foto: Getty Images

MastersTempen rond 4 – Glödhet Åberg blev publikfavorit

De heta och svala under sista ronden av The Masters.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-15 Uppdaterad 2024-04-16

Efter en imponerande uppvisning i kyla och tålamod vann världsettan Scottie Scheffler årets första herrmajor, The Masters. Scheffler avslutade med en 68-rond och var fyra slag före svenske majordebutanten Ludvig Åberg, som hade 69 slag sista ronden.

Här är de spelare som utmärkte sig på ett eller annat sätt under sista ronden.

Glödheta

Scottie Scheffler. Det Scottie Scheffler gör just nu är extremt imponerande. Han sviktade aldrig under sista ronden. Det blev visserligen tre bogeys i kortet men Scheffler avslutade ramstarkt med tre birdies sista sex hålen och kändes aldrig riktigt hotad trots att Ludvig Åberg hela tiden höll kontakten och spänningen vid liv. Scheffler har inte gått en rond över par under 2024 och det känns som att platsen som världsetta är vikt för honom en period framöver.

Ludvig Åberg. Att kunna behålla lugnet och göra veckans bästa rond på söndagen för en andraplats i sin första major någonsin är långt mer än godkänt. Åberg gav världsettan en rejäl match och blev dessutom en publikfavorit med sitt avslappnade och snabba okomplicerade spel på Augusta National. Han och caddien Joe Skovron kan vara stolta över sig själva och det kommer att bli intressant att följa den nyblivna världssjuans framfart under resten av 2024.

Het

Tommy Fleetwood. Kom smygandes bakifrån under slutronden och hans 69-rond tog honom upp till delad tredjeplats. Avståndet upp till Scheffler var för stort men Fleetwood visade igen att han är att räkna med i alla sammanhang.

Max Homa. Kämpade på tillsammans med Ludvig Åberg i näst sista boll och trots att det blev 73 slag och delad tredjeplats så andades nog Homa ut efteråt. Hade det inte varit för den där järnnian som försvann upp i buskarna på tolfte hålet så hade han möjligen kunnat utmana Åberg om andraplatsen. Scheffler hade han förmodligen inte nått ändå. Nu fick Homa äntligen ta en topp tio-placering i en major, det kommer förmodligen att bli fler.

Ljummen

Rory McIlroy. 73 slag sista ronden innebar en delad 22:a plats för McIlroy. Det är naturligtvis en ok placering men förmodligen också långt under de förväntningar som McIlroy själv hade inför The Masters. För varje år som går utan seger på Augusta National så undrar man om det någonsin kommer att bli en grand slam för McIlroy.

Sval

Jon Rahm. Spanjoren har inte vunnit sedan han flyttade till LIV Golf och veckans insats var också den ganska intetäsgande. Rahm spelade vettigt från tee till green men hade märkbart tufft på greenerna. En delad 45:e plats är naturligtvis en stor besvikelse för titelförsvararen som senare fick hänga den gröna kavajen över Scottie Schefflers axlar.

Iskall

Tiger Woods.  Efter två ronder såg det lovande ut för Tiger Woods men under helgen hann verkligheten ikapp honom. Ronder på 82-77 under helgen innebar 60:e och sista plats bland dem som klarade kvalgränsen. Trots allt blev det fyra ronder och kanske ändå ett myrsteg i rätt riktning för Tiger Woods.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-15
The MastersAugusta NationalJon RahmLudvig ÅbergMax HomaRory McIlroyScottie SchefflerThe MastersTiger WoodsTommy Fleetwood
Rulla till toppen