Ludvig Åberg och Joe Skovron ser av naturliga skäl ut att trivas ganska bra den här veckan på Augusta National Foto: Getty Images

MastersTempen rond 3.0 – Åberg och Skovron verkar ha en välgrundad spelplan

I MastersTempen listar vi de hetaste och de mindre varma den här veckan på Augusta National.

Text: Martin Strömberg • 2024-04-14 Uppdaterad 2024-04-14

Glödheta

Ludvig Åberg. Efter ännu en stadig rond på lördagen, 70 slag, är Ludvig Åberg på ensam fjärdeplats inför sista ronden i sin majordebut. Det kan inte beskrivas på något annat sätt än mycket imponerande och 24-åringen från Eslöv var klart bäst i startfältet i spelet in mot green under tredje ronden där han tjänade 3,45 slag mot snittspelaren. Totalt sett under de första tre ronderna är det puttningen som fungerat bäst och Åberg är trea så här långt i den statistiken med 1,60 intjänade slag mot övriga. En eloge också till relativt nye caddien, Joe Skovron. Duon verkar ha ett smidigt, snabbt och effektivt samarbete och en välgrundad spelplan den här veckan. Dessutom ser de ut att trivas på Augusta National och går ofta och småskrattar tillsammans.

Scottie Scheffler. Ingenting verkar störa världsettan som bara fortsätter att leverera bra ronder var och när han än spelar. Trots en tung oturlig dubbelbogey på tionde hålet, som följdes av ännu ett tappat slag på det elfte, kom han tillbaks in i ronden. En numera sällsynt eagle på det 13:e och en birdie på det 15:e hålet tog honom till ensam ledning inför slutronden. Schefflers största styrka, spelet från tee till green, har den här veckan hittills ackompanjerats av relativt stabil puttning. Scheffler är spelaren att ta sig förbi för övriga under söndagen på Augusta National.

Collin Morikawa. Har glidit med lite bakom täten de första tre ronderna och är nu ensam tvåa efter lördagens näst bästa rond på 69 slag. Efter en hel del mediokra insatser under 2024 verkar Morikawa ha hittat något den här veckan och 27-åringen från Kalifornien har ju faktiskt två imponerande majorsegrar i bagen. Har mycket goda möjligheter att ta sin första gröna kavaj under söndagen.

Het

Nicolai Höigaard. Højgaard har extremt hög nivå när det stämmer till och den här veckan har han levererat lite grand i sjok. Under lördagen var han uppe i ensam ledning efter tre raka birdies mellan hål 8-10. Tyvärr följdes de upp av fem raka bogeys vilket innebär att 23-åringen från Billund är delad sexa inför sista ronden, fem slag bakom Scheffler. Det krävs att Højgaard fortsätter att göra birdies men också att han undviker onödiga misstag om han ska kunna blanda sig i segerstriden på söndagen.

Varm

Danny Willett. Det är svårt att inte imponeras av den engelske halvsvensken som tvingades operera axeln under fjolåret och som knappt hållit i klubborna sedan september. Trots att han ännu en rond tappade på sluthålen är han delad 21:a inför sista ronden. Segraren på Augusta National från 2016 trivs uppenbarligen extremt bra just här.

Ljummen

Rory McIlroy. Det blir ingen grön kavaj för den nordirländske världstvåan den här gången heller. En vettig 71-rond under lördagen ger McIlroy tio slag upp till ledande världsettan Scottie Scheffler och under rådande Augusta National-förhållanden är det extremt svårt att producera den rond på låga 60-talet som med största sannolikhet minst krävs för att äta upp avståndet sista ronden.

Sval

Diskussionen LIV vs PGA Tour. Det har varit väldigt lugnt och läget har på något sätt normaliserats mellan LIV-spelarna och PGA Tour-spelarna. Bryson DeChambeau och i viss mån Cameron Smith är de enda från LIV-touren som har realistiska möjligheter att ta hem segern medan förhandsfavoriter som Jon Rahm, Brooks Koepka och Dustin Johnson presterat på en sval nivå i förhållande till förväntningarna.

Iskall

Tiger Woods.  Det känns tråkigt att behöva placera världens kanske mest framstående spelare genom tiderna här, men efter Woods 82-rond, som såg allt annat än bekväm ut, är det omöjligt att låta bli. Woods sargade kropp fungerade inte och 48-åringen såg märkbart stel och kantig ut där han radade upp den ena bogeyn efter den andra. När han dessutom krönte eländet med två raka dubbelbogeys på hål sju och åtta var det definitivt ridå ner. Hans sämsta rond hittills i Masters var ett faktum. Man kan bara hoppas att hans kropp känns bättre under söndagens slutrond och att hans vidare process fortsätter åt rätt håll.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-14
The MastersAugusta NationalCollin MorikawaDanny WillettLudvig ÅbergNicolai HøjgaardRory McIlroyScottie SchefflerThe Masters
Rulla till toppen