Scottie Sheffler leder med ett slag inför sista ronden av årets The Masters och jagar sin andra gröna kavaj Foto: Getty Images

Scheffler leder inför slutronden – tackar sin nyvunna puttning

Världsettan: "Litar på mina ögon igen"

Text: Martin Strömberg • 2024-04-14 Uppdaterad 2024-04-14

Under en händelserik lördag på Augusta National gjorde världsettan Scottie Scheffler både dubbelbogey (hål 10) och eagle (hål 13) och när alla spelat klart var han fortfarande i ledning. En rond på 71 slag (-1) gav sju under par totalt och inför slutronden är Scheffler ett slag före tvåan, Collin Morikawa.

– Det var en bra kamp därute och jag är stolt över hur jag hanterade dagen. Banan var extremt utmanande och greenerna hårda och snabba. Jag slår många bra puttar nu som startar på linjen och jag tor att jag överarbetat en del tidigare, nu lägger jag bara ner bollen och litar på mina ögon igen, sa en nöjd Scheffler.

Efter en stark inledning med birdies på hål ett och tre kom Scheffler in i en tyngre period vid vändningen under lördagen. En vindpust skickade hans andraslag på tionde hålet över green med en dubbelbogey som följd. På elfte hålet kom en ny bogey och Scheffler var plötsligt två slag bakom. Efter ronden menade Scheffler att putten som han sänkte för par från drygt två meter på det tolfte hålet var betydelsefull.

– Allt händer så fort utan att jag egentligen slog något dåligt slag. Parputten på tolvan var viktig och eagleputten på tretton tog mig tillbaks in i tävlingen på något sätt och den var extra skön då jag var osäker på att den verkligen skulle räcka fram.

Schefflers fru Meredith väntar parets första barn om några veckor och är hemma i Dallas. Om telefonen skulle ringa så har Scheffler meddelat att han kommer att lämna tävlingen och prioritera sitt första barns födsel först. För att inte vara ensam i huset som han hyrt för veckans major har han istället flugit in några kompisar för att inte sitta själv på kvällarna.

– Tanken på att sitta ensam var inte särskilt lockande så jag bad några av mina bästa vänner komma hit och lyckligtvis hade de den möjligheten. Vi pratar inte golf på kvällarna vilket är skönt, utan vi beställer någon god mat, spelar kort eller bara hänger, det är betydelsefullt för mig.

Världsettan har en major på meritlistan sedan tidigare, han vann här på Augusta National för två år sedan. Men han tror inte att fördelen av att ha vunnit tidigare är jättestor inför söndagens avslutningsrond.

– Det är svårt att beskriva men det är klart att den erfarenheten har betydelse. Men när vi väl går ut sista ronden så är det nya blanka förutsättningar och det kommer att bli ännu en riktigt tuff rond. Det viktiga är att behålla tålamodet och disciplinen.

Bakom sig har han Collin Morikawa, tvåfaldig majorsegrare, ett slag efter. Max Homa är trea på fem under par, två slag bakom Scheffler och svenske debutanten Ludvig Åberg är ensam fyra, tre slag bakom.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-14
The MastersAugusta NationalCollin MorikawaLudvig ÅbergMax HomaThe MastersTournytt
Rulla till toppen