Max Homa, Bryson DeChambeau och Scottie Scheffler har spelat de inledande 36 hålen av årets The Masters bäst Foto: Getty Images

Tre amerikaner i topp på Augusta National

"Har aldrig upplevt Augusta spelas så här"

Text: Martin Strömberg • 2024-04-13 Uppdaterad 2024-04-13

Spelarna slapp regn under andra ronden av The Masters, herrarnas första major för året. Istället fick man tampas med byiga vindar som i kombination med snabba greener gjorde alla slag svåra, inklusive chippar och puttar. Inför andra ronden ledde Bryson DeChambeau på sju under par, efter rond två delar DeChambeau ledningen på sex under par tillsammans med landsmännen Max Homa och Scottie Scheffler.

– Jag har aldrig någonsin upplevt Augusta spelas på det här sättet. Det är helt nödvändigt att ha stort tålamod, att placera bollen på rätt ställen och att acceptera att alla slag inte kommer att bli som du vill.

Bryson DeChambeau har en majorseger i karriären, U.S. Open 2020, men han har aldrig lyckats spela bra i The Masters. Han har som bäst en delad 21:a plats som amatör 2016 och de senaste två åren har han missat kvalgränsen. Nu är han med i täten efter halva tävlingen och är extremt laddad inför de sista två ronderna.

– Eftersom vi inte spelar samma tävlingar så ofta längre så ser jag fram mot att få mäta mig med Scottie, som är den bäste i världen just nu. Kan jag bara hålla i puttningen och slå bollen bra från tee så tror jag att jag kan göra något bra i helgen.

DeChambeau gick på 73 slag (+1) och Scheffler gick runt på 72 slag (par) andra ronden och världsettan Scheffler hade svårt att sätta ord på svårighetsgraden under fredagen på Augusta.

– Det är svårt att beskriva, man måste nästan uppleva det själv, men vinden kom från alla håll därute. Till och med puttar från en meter blåste i sidled och jag hade korta puttar som under normala omständigheter hade varit utanför vänster hålkant som jag fick hålla höger om hålet på grund av vinden. I många fall kan man heller inte känna vilket håll vinden kom från så det var extremt svårt och jag är mycket nöjd med att vi tog oss runt på par, sa Scheffler efter ronden.

Bara sju spelare lyckades ta sig in under par på fredagen och bara en spelare gick under 70 slag, den svenska majordebutanten Ludvig Åberg, som trots en bogey på sista hålet noterade 69 slag (-3). Åberg är ensam sjua inför lördagens rond på två under par, fyra slag bakom de tre ledarna.

– Det var inte enkelt men jag tycker att jag gjorde det bra. Jag är nöjd med hur jag läste greenerna och hur jag slog puttarna. Jag ska försöka att hålla mig i nuet hela helgen och inte gå händelserna i förväg utan njuta så mycket som jag kan, sa Åberg efter ronden.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-04-13
The MastersTournyttAugusta NationalBryson DeChambeauLudvig ÅbergMax HomaScottie SchefflerThe MastersTournytt
Rulla till toppen