Sebastian Söderberg spelar bra golf i veckans DP World Tour-tävling i Japan. Foto: Getty Images

DP World Tour

Söderberg jagar seger och majorplats i Japan

Sebastian Söderberg återigen med och fajtas om segern på DP World Tour.

Text: Olof Åsgård • 2024-04-26 Uppdaterad 2024-04-26

33-årige Sebastian Söderberg har en mycket bra DP World Tour-säsong på gång. Hittills har det blivit fyra topp 10-placeringar på åtta starter där andraplatsen i Hero Indian Open i slutet av mars är hans bästa resultat.
Söderberg har inte missat en kvalgräns och slutat delad 55:a som sämst i år. 

I veckans tävling – ISPS HANDA – Championship – som spelas på Taiheiyo Club i Japan, är Söderberg i delad ledning efter två ronder. Han gick runt på 66 slag i torsdags och följde upp med 64 slag på fredagen. Det innebär att han är totalt tio under par och delar ledningen med hemmaspelaren Taihei Sato, tysken Yannik Paul och engelsmannen Sam Bairstow. 
– Det kändes bra idag. Jag gav mig själv många chanser och slog bra järnslag hela dagen. Lite svajigt med drivern ibland men överlag bra spel in mot, runt och på greenerna, sa Söderberg till DP World Tour efter ronden. 

Svensken hann spela klart innan fredagsronden bröts på grund av mörker. I nuläget är det ett par spelare med hål kvar att spela som kan gå ikapp och förbi Söderberg och de andra i toppen när de slutför sina avbrutna ronder under morgondagen.

Inför veckan är Sebastian Söderberg på fjärde plats i spelblocket Asian Swing (fyra tävlingar i Asien). Topp 3 när blocket avslutas nästa vecka i Kina, får varsin plats i majortävlingen PGA Championship som spelas 16–19 maj på Valhalla GC i Kentucky. Söderberg är medveten om förutsättningarna och går för seger.
– Det behövs förmodligen en seger, det är bara fyra tävlingar (i Asian Swing) och vinnarna får åka i framsätet, säger Söderberg som har vunnit en gång på DP World Tour, Omega European Masters 2019.
Den här och förra säsongen har han fallit på målsnöret vid flertalet tillfällen.

Inför veckans tävling är 33-åringen dessutom på 16:e plats i den totala säsongsrankingen Race to Dubai Rankings.
Jesper Svensson är trea på den rankingen men missade dessvärre kvalgränsen den här veckan, precis som Marcus Kinhult (+2) och Jonas Blixt (E) vilket innebär att endast två svenskar spelar vidare i helgen – Sebastian Söderberg (-10) och Jens Dantorp (-5).

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-04-26
TournyttDP World TourSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen