Linn Grant kommer hem till Helsingborg för Volvo Car Scandinavian Mixed. Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Stjärnorna som kommer till Vasatorps Golfklubb i juni

Åtta intressanta spelare är klara för Volvo Car Scandinavian Mixed, bland andra Linn Grant, Jesper Svensson och Alexander Björk. 

Text: Olof Åsgård • 2024-04-24 Uppdaterad 2024-04-24

Den fjärde upplagan av Volvo Car Scandinavian Mixed spelas 6–9 juni på Vasatorp Golfklubb, Tournament Course. Tävlingen samarrangeras av DP World Tour och Ladies European Tour. Som tidigare blir det 78 damer och 78 herrar som spelar från olika tees men om samma prispengar och trofé. 

Nu presenteras åtta intressanta spelare som kommer till Helsingborg i början av sommaren. 

Linn Grant, som vann tävlingen 2022 på Halmstad GK (första damspelare att vinna på DP World Tour).
– Jag är väldigt taggad på att spela Volvo Car Scandinavian Mixed igen. Min seger för två år sedan var en så underbar upplevelse och det är alltid kul att komma tillbaka och spela den här tävlingen. Speciellt den här gången eftersom den spelas i min hemstad. Jag ser verkligen fram mot det, säger Linn Grant i ett pressmeddelande. 

Jesper Svensson har startat sin rookiesäsong på DP World Tour strålande. Han är trea på Race to Dubai Rankings och har hittills hunnit med en seger och två andraplatser.
– Det här blir första gången jag spelar inför hemmapublik sedan min seger så jag kan inte vänta med att komma ut och fira min framgång med dem. Det har varit en bra start på året hittills och jag hoppas att det fortsätter på Vasatorp i juni, säger Jesper Svensson.

Grant och Svensson får fint sällskap av Alexander Björk, Sebastian Söderberg, Johanna Gustavsson och Caroline Hedwall

Dansken Rasmus Højgaard är också klar för tävlingen. Precis som Anne Van Dam, Nederländerna.
– Jag ser fram emot att spela i den här tävlingen för första gången. Det ska bli riktigt intressant att möta spelare från Ladies European Tour och det borde bli en fantastisk vecka. Och eftersom tävlingen spelas så nära Danmark skulle det vara fantastiskt att se fans komma över och stötta inte bara mig, utan även de andra danska golfarna som deltar, säger Rasmus Højgaard. 

Resterande spelare i fältet kommer bli klara eftersom, och vi kan räkna med stort svenskt deltagande.

Foto: Getty Images

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-04-24
TournyttAlexander BjörkAnne van DamCaroline HedwallDP World TourJesper SvenssonJohanna GustavssonLadies European TourLinn GrantRasmus HøjgaardScandinavian MixedSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen