Världsettan, Scottie Scheffler, leder The Masters med fem slag inför helgens spel // Foto: Getty Images

The Masters

Världsettan i stor ledning på Augusta

Scheffler: "Jag spelar fortfarande mot banan"

Text: Martin Strömberg • 2022-04-09 Uppdaterad 2022-04-09
Den nyblivna världsettan Scottie Scheffler visade varför han är världsetta under andra ronden av The Masters. Trots två tidiga bogeys på hål ett och hål tre satte han andra dagens bästa score – tillsammans med Justin Thomas – med 67 slag. Med sina åtta under par total leder han årets första major med fem slag inför helgens spel. Andraplatsen på tre under par delas av Charl Schwartzel, Sungjae Im, Shane Lowry och Hideki Matsuyama.

– Jag spelar bra just nu och fick dessutom hjälp med några bra studsar på vägen. Men jag kommer att fortsätta att spela mot banan och försöka att inte fundera alltför mycket över vad alla andra gör. Kan jag hålla mitt fokus och fortsätta att undvika trubbel så är jag nöjd, mer kan jag inte påverka.

Scheffler själv anger driven på det sjunde hålet som vändningen på ronden. Efter en lite strulig start hamnade han åter på rätt spår.

– Det är ett av de svåraste utslagen och jag slog en perfekt drive mitt i fairway. Jag hade bara en trekvarts wedge kvar och birdien där fick igång ronden för mig.

Och på vägen in gjorde han birdies på hål 12, 13, 15 och 16 och undvek bogeys.

Scheffler berättade efter ronden att han gärna vill spela banan som tyske Bernhard Langer. Hans strategi att undvika svårigheter och spela banan så enkelt som det går är något som världsettan vill ta efter.

– Jag och min caddie pratade om det inför dagens rond att det är viktigt med positioner och Langer är en förebild när det gäller att manövrera sig runt här. Han spelar bra varenda år och trots att han tillhör de äldre i fältet så slår han många av de yngre spelarna.

Att spela med en stor ledning är inget som förändrar Schefflers inställning eller plan på lördagen. Fem slag kan försvinna i ett nafs på Augusta National vilket också Scheffler vet om.

– Det är en lång väg kvar och jag kommer att spela mot banan och arbeta med att vara fokuserad på varje slag. Jag känner mig ganska fri i mitt spel just nu och oroar mig inte för mycket.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-09
TournyttAugusta NationalCharl SchwartzelHideki MatsuyamaScottie SchefflerShane LowrySungjae ImThe MastersTournytt
Rulla till toppen