Scottie Scheffler ska ladda inför slutronden med ett avsnitt av favoritserien The Office // Foto: Getty Images

The Masters

Scheffler mot Smith i ledarbollen på Augusta

Världsettan: "Ser fram mot utmaningen"

Text: Martin Strömberg • 2022-04-10 Uppdaterad 2022-04-10
Efter ännu en imponerande rond på 71 slag en kall och blåsig dag på Augusta National, har världsettan Scottie Scheffler skaffat sig tre slags ledning inför sista ronden av The Masters 2022. Men under sista ronden kommer han att utmanas av australiern Cameron Smith, som noterade tredje dagens bästa score med 68 slag efter ännu en uppvisning på greenerna. Smith är tre slag bakom och i sin tur två slag före trean, Sungjae Im på fyra under par.

– Cam är en otrolig spelare med ett fantastiskt närspel och han är uppenbarligen i bra form efter segern i The Players. Jag ser verkligen fram mot den utmaningen i morgon, sa Scheffler efter lördagens spel.

Scheffler såg bekväm ut inledningsvis på lördagen och vände på 33 slag efter birdies på hål 2, 3, 6 och 8. Enda bogeyn första nio hålen kom på hål 4 där han treputtade från bakkanten av green. Spelet hackade lite mer på vägen hem där han tappade slag på 12, 14 och 15 och utslaget på det sista hålet hade kunnat kosta Scheffler betydligt mer än den bogeyn som han till slut räddade efter att ha droppat för ospelbar boll i en buske till vänster om fairway.

– Jag hade kanske kunnat gå in och spelat bollen men det var inte värt risken. Att kunna droppa och rädda en bogey där var enormt skönt.

Och den bogeyn höll honom under par för ronden och nio under par totalt. Lugne Scheffler var inte alltför exalterad över att gå ut i ledningen sista ronden av The Masters utan berättade att han kommer att förbereda sig precis som vanligt.

– Detr blir en normal kväll med middag och förmodligen ett avsnitt av The Office och sedan sova.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Martin Strömberg • 2022-04-10
TournyttAugusta NationalCameron SmithScottie SchefflerSungjae ImThe MastersTournytt
Rulla till toppen