Tyrrell Hatton och Viktor Hovland under ett träningsvarv på Augusta National. Foto: Getty Images

The Masters

Hovland: ”Känner mig mer bekväm här nu”

Viktor Hovland gör sitt tredje Masters och hoppas knäcka nöten på första nio.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-06 Uppdaterad 2022-04-06

2019 var norrmannen Viktor Hovland bäste amatör. Han blev sedan proffs och var inte kvalificerad för 2020 års upplaga. Förra året var han tillbaka och slutade delad 21:a efter en katastrofal start med trippelbogey på ettan – som han också fick frågor om på tisdagens presskonferens. 

– Självklart är det aldrig idealt att starta med en trippelbogey men jag visste att jag hade gjort en massa förberedelser innan och mitt spel kändes bra. Så istället för att få panik och jaga varje pinne så litade jag till mitt spel. Jag kom tillbaka snabbare än jag hoppats på och var på par efter sex hål, sa Viktor Hovland. 

Fjolåret gav honom en massa lärdomar och inför årets tävling är han hoppfull.

– Jag känner mig mer bekväm här nu. Men det är intressant, för jag tycker banan spelas annorlunda varje dag. Det spelar ingen roll att du spelat här tre-fyra gånger, det finns alltid något nytt att lära. Jag skulle säga att jag fått bra koll på sista nio hålen och jag har spelat bättre där än på första nio. Speciellt fyran, femman och sexan är hål som är väldigt tuffa. Jag försöker få in så många hål som möjligt under träningsdagarna och förhoppningsvis spela bra på torsdag till söndag. I slutändan är fairway fairway, greener är greener. Så slå bara bra golfslag och det bör gå bra. 

Viktor Hovland går ut klockan 19.52, svensk tid, på torsdag och spelar tillsammans med Jordan Spieth och Xander Schauffele.  

Här hittar du alla starttider


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste nytt från The Masters:


Text: Olof Åsgård • 2022-04-06
TournyttAugusta NationalThe MastersTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen