Will Zalatoris gick stärkt ur årets PGA Championship trots förlusten i särspel mot Justin Thomas // Foto: Getty Images

Tournytt

Zalatoris efter särspelsförlusten: “Vet att jag kommer att vinna en major”

Visade mental styrka på sluthålen av majorn.

Text: Martin Strömberg • 2022-05-23 Uppdaterad 2022-05-23

Det blev ingen seger den här gången heller för amerikanen Will Zalatoris. Efter en dramatisk slutdag av PGA Championship på Southern Hills slutade 25-åringen tvåa, efter Justin Thomas, som vann särspelet över tre hål. För Zalatoris var andraplatsen hans femte topp-tio i majorsammanhang på de åtta starter som han gjort, ett imponerande facit.

– Det har alltid varit min dröm att vinna en major och jag vet att jag kommer att lyckas, det är bara en tidsfråga, sa en inte alltför besviken Zalatoris efter mästerskapet.

Han visade återigen att han presterar som bäst i stora sammanhang. Hans räddade bogey på det sjätte hålet efter att ha tvingats droppa för ospelbar boll på vägen bakom green går till historien och Zalatoris hölls sig kvar i tävlingen via magiska parräddningar på hål 17 och 18.

– Det kändes hela vägen som att jag var ett par slag bakom och när jag såg att Mito (Pereira) slog i vattnet på sista hålet förstod jag att sista putten var viktig.

I särspelet gick Zalatoris de tre hålen ett under par men det räckte inte mot en Justin Thomas som var glödhet på slutet.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Allt från PGA Championship 2022:


Text: Martin Strömberg • 2022-05-23
TournyttJustin ThomasMito PereiraPGA ChampionshipPGA TourTournyttWill Zalatoris
Scroll to Top