Flera stjärnor saknas i årets upplaga. Arkivbilder: Getty Images

PGA Championship

Spelare som missar majorn

Inför PGA Championship har flera spelare tvingats att lämna återbud.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-18 Uppdaterad 2023-05-18

När PGA Championship börjar på torsdag är det flera namn som skulle vara med som saknas denna upplaga.

Tiger Woods

Bröt The Masters och har opererats i foten igen. Genomgår en ny oviss rehabiliteringsperiod och målet är att komma tillbaka ännu en gång. Har vunnit PGA Championship fyra gånger i karriären (totalt 15 majorsegrar). 

Martin Kaymer

2010 års mästare Martin Kaymer lämnade återbud inför tävlingen. Tysken har dragits med skador hela året och även om han spelade senaste LIV Golf-tävlingen i Tulsa kommer han inte till start den här veckan.

Jason Dufner

2013 års mästare har missat elva kvalgränser på sina senaste 19 PGA Tour-tävlingar. Han har inte uppgett varför han inte kommer tillbaka till Oak Hill (där han vann 2013). Avhoppet gav David Lingmerth en plats i majorn.

Will Zalatoris

Senaste årens majorspecialist (utan att faktiskt vinna en major) Zalatoris var på plats i Augusta men kom inte till start i The Masters i april och opererade sedan ryggen den majorhelgen. Han var tvåa bakom Justin Thomas förra året efter att ha förlorat i särspel. 

John Daly

1991 års mästare brukar dyka upp varje år och hälsa på fans och försöka mäta sig med ungdomarna. I år stoppas han av en knäskada som han opererades för tidigare i år. 

Paul Casey

Har aldrig vunnit någon major men fick en inbjudan eftersom han slutade delad fyra 2021 men kunde inte spela förra året på grund av skada och fick därför plats i årets fält istället. Under tisdagskvällen kom dock beskedet att Casey inte kommer till spel på grund av skador i tå och knä.
– Det känns hemskt att jag får en inbjudan och sedan inte kan spela, säger Casey.  


Text: Olof Åsgård • 2023-05-18
TournyttOak HillPGA ChampionshipTournytt
Rulla till toppen