Värdet på Michael Blocks gamla järnsju har gått upp rejält. Foto: Getty Images

Tournytt

Golfinstruktören erbjuden gigantisk summa för HIO-klubban

Michael Block gjorde succé i PGA Championship. Nu har han fått bud på klubban han gjorde HIO med.

Text: Olof Åsgård • 2023-05-24 Uppdaterad 2023-05-24

46-årige Michael Block är namnet på alla golfälskares läppar efter hans 15:e plats i PGA Championship förra veckan. 

Block satsar mer eller mindre helhjärtat på tävlingsgolf varvat med inhopp som instruktör på Arroyo Trabuco i södra Kalifornien. För en lektion på 45 minuter, som Block ger två till tre av per vecka,  debiterar han 150 dollar. I PGA Championship fick Block 288 333 dollar, motsvarande 2,87 miljoner kronor, i prispengar för insatsen och han hade behövt ge 1 922 lektioner för att komma upp i samma summa.

Under sista ronden i förra veckans major gjorde Block Hole-in-one på hål 15 med en perfekt slagen järnsjua där bollen landade rakt i koppen. 

Den här veckan har golfinstruktören fått en sponsorinbjudan till Charles Schwab Challenge och under en presskonferens berättade han att han blivit erbjuden 50 000 dollar för järnsjuan. 
– Jag har fått ett par erbjudanden. Det är helt galet. Första reaktionen var att för 50 000 dollar så levererar jag den personligen. Men för tillfället behöver jag den för att slå slag nära hålen, sa Block. 

Att han fortfarande spelar med ett TaylorMade-set från 2014 säger mycket om hans karaktär.
– Jag vet vad de går för, sa han under PGA Championship.  

Vilka som kommit med buden och vill köpa klubban är oklart men obekräftade uppgifter säger att det handlar om förra veckans arrangör samt värdbana – PGA of America och Oak Hill CC.


Text: Olof Åsgård • 2023-05-24
TournyttMichael BlockPGA ChampionshipPGA TourTaylorMadeTournytt
Scroll to Top