Viktor Hovland har ännu en gång tätkänning i en major och delar ledningen efter två ronder av årets PGA Championship // Foto: Getty Images

Hovlands otroliga svit

Norrmannen fortsätter att leverera fina ronder i majors.

Text: Martin Strömberg • 2023-05-20 Uppdaterad 2023-05-20

Tre spelare delar ledningen efter två ronder av årets andra herrmajor, PGA Championship. Kanadensaren Corey Conners, världstvåan Scottie Scheffler och norrmannen Viktor Hovland är alla fem under par efter två varv runt stentuffa Oak Hill. För Hovlands del har han tio raka ronder i majors där han varit bland de tio främsta. Årets PGA Championship är Hovlands 15:e majorstart och hans bästa placering hittills kom i Masters i april i år då han slutade delad fyra.

– Jag hade lite problem i majors tidigare, visserligen hyfsade placeringar men inte mer, och jag tror att det beror på att jag var ung och dum. I majors handlar det ofta om att mata bollar mot mitten av green och försöka sätta puttar. Idag gick jag inte för en enda pinne utan hoppades rulla i ett par puttar istället, förklarade Hovland efter sin 67-rond (-3).

Hovland gjorde bara en bogey tidigt under ronden och avslutade med att sätta upp andraslaget på sista hålet till en och en halv meter för en birdie som tog honom upp i delad ledning.

– Skönt att avsluta ronden bra och det gör mig taggad inför helgen. Det känns som att spelet har fallit på plats och att jag har alla verktyg just nu, det gäller bara att leverera. Puttningen vet man ju aldrig riktigt men jag har lagt ner mycket jobb så jag hoppas att det ska fungera.

Bakom tättrion finns en hel del stora och intressanta namn. På delad tredjeplats finns amerikanerna Justin Suh och Bryson DeChambeau på tre under par. På två under par och delad sjätteplats finns sedan Brooks Koepka och engelsmannen Calum Tarren på två under par.

Tyvärr klarade varken Alex Norén eller David Lingmerth kvalgränsen som hamnade på fem över par. Norén (74-73) var på rätt sida med åtta hål kvar att spela men fyra sena bogeys förstörde dagen. Lingmerth (76-77) missade med åtta slags marginal.


Text: Martin Strömberg • 2023-05-20
TournyttAlexander NorénBrooks KoepkaBryson DeChambeauCallum TarrenCorey ConnersDavid LingmerthJustin SuhOak HillPGA ChampionshipScottie SchefflerTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen