Världsettan Jon Rahm har inte infriat favoritskapet den här veckan på Oak Hill // Foto: Getty Images

Tournytt

Världsettan: “Sluta filma mig när jag är arg”

Rahm i kontrovers med kameraman på Oak Hill.

Text: Martin Strömberg • 2023-05-21 Uppdaterad 2023-05-21

Veckans PGA Championship har varit påfrestande för spelarna på många sätt. Banan Oak Hill är uppsatt ganska tuff med saftiga svårforcerade ruffar, vädret har varit minst sagt utmanande med både kyla och regn, det enda som saknas för att göra tävlingen till en logistisk mardröm för caddies och spelare är stark vind.

Världsettan Jon Rahm var en av de stora förhandsfavoriterna men försvann egentligen ur de realistiska segerdiskussionerna efter en 76-rond på torsdagen. Han klarade kvalgränsen efter 68 slag andra ronden men under lördagens 72-rond hamnade Rahm vid ett flertal tillfällen i situationer som fick honom att ilskna till. På det åttonde hålet blev han irriterad på en kameraman som enligt Rahm kom för nära. “Sluta filma mig när jag är arg, det är allt ni gör”, hördes Rahm ryta ifrån.

Efter ronden avdramatiserade Rahm incidenten.

– Det handlar mest om att ge mig tillräckligt med utrymme. Kameran var mitt i ansiktet på mig, förklarade Rahm.

På det femte hålet slog Rahm en svag chipp från bakkanten av green och slog i ilskan sönder en mikrofon vid sidan av green. Något som han efter ronden sa sig inte ha något minne av alls.

Tidigare under karriären har Rahm haft problem att rikta energin åt rätt håll och ofta varit mycket utåtagerande på banan. Senaste tiden har han dock enligt egen utsago arbetat med att behärska sitt temperament och utbrotten har varit färre och mildare.

Jon Rahm är sex över par efter tre ronder och delar 42:a plats inför sista ronden.


Text: Martin Strömberg • 2023-05-21
TournyttJon RahmOak HillPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top