Brooks Koepka leder PGA Championship inför sista ronden och jagar sin femte stora seger // Foto: Getty Images

Koepka vill tysta tvivlarna

Koepka: "Kommer inte att hända fler gånger i min karriär"

Text: Martin Strömberg • 2023-05-21 Uppdaterad 2023-05-21

Brooks Koepka ledde årets första major, The Masters, på Augusta National inför sista ronden. Då avslutade han med 75 slag och slutade delad tvåa, fyra slag efter spanjoren Jon Rahm. Enligt Koepka kommer misstagen under slutronden på Augusta aldrig mer att upprepas.

– Det jag lärde mig på Augusta hjälpte mig idag. Jag kan spela bra och jag kan spela dåligt, inga problem, men jag kommer aldrig mer att gå in i en majorrond med dålig attityd och inställning igen, aldrig. Det kommer inte att hända fler gånger under min karriär.

Koepka gick runt tredje ronden av PGA Championship på Oak Hill på 66 slag och för andra dagen i rad hade han lägsta scoren i startfältet. Inför slutronden är han sex under par och ett slag före norrmannen Viktor Hovland och kanadensaren Corey Conners. Båda utmanarna jagar sin första major, Koepka har tagit hem fyra majors. På sina 35 starter i majors hittills har Koepka dessutom samlat ihop fyra andraplatser och totalt hela 17 topp tio-placeringar.

Men under 2022 – då Koepka hade stora problem med en knäskada – var det många som tvivlade på om Koepka hade tappat sin förmåga att vara med och slåss om de stora titlarna.

– Jag har alltid vetat att jag skulle komma tillbaks och att det bara handlat om att bli frisk. Det är svårt att beskriva hur det är när man knappt kan ta sig ur sängen eller gå ordentligt. Man börjar använda kroppen på fel sätt och hamnar i en ond cirkel. Knät var svullet i ett och ett halvt år men nu börjar det kännas som ett normalt knä igen och jag har gått vidare. Nu känns allt bra igen, förklarade Koepka efter sin tredjerond.

Viktor Hovland gick runt på 70 slag tredje dagen och sista ronden går han i ledarbollen med Koepka. En bogey på sista hålet förstörde inte glädjen för norrmannen som lite grand står på tur att lyckas fullt ut i en major.

– Jag är jättenöjd med framförallt mitt järnspel igen. Har träffat många greener och tar medicinen när jag hamnar lite ur position. Det har känts ganska stressfritt under de här dagarna och jag hoppas kunna fortsätta att spela tråkig golf och förhoppningsvis kan puttern fungera bra. Varenda gång man får möjligheten att spela sista bollen i en major är stort.


Text: Martin Strömberg • 2023-05-21
TournyttBrooks KoepkaCorey ConnersOak HillPGA ChampionshipTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen