Carlskrona GK. Foto: Mickael Tannus

Banbesöket

Fin skärgårdsgolf i Blekinge

I ett vackert naturreservat på Almö i Blekinges skärgård njuter vi av underbar natur och rolig golf på en bana i olika skepnader.

Text: Svensk Golf • 2020-11-27

Artikeln publicerades ursprungligen i Svensk Golf nr 6/2020. Vill du få Svensk Golf hem i brevlådan? Klicka här.

KARAKTÄR Stundtals vindutsatt parkbana som kantas av härliga lövskogar fyllda med ståtlig ek, björk, lönn, bok och al. Inslag
av seaside med en handfull hål längs med kustlinjen. Östersjöns närvaro känns i luften ronden igenom.

HÖJDARHÅLET Underbart är kort och vackert. Från en högt belägen tee skickar du ut bollen mot havet och hoppas att den landar mjukt på 15:e green. Vinden kan vara lurig och svårläst och ett lågt slag kan vara vägvinnande då höjdskillnaden hjälper dig med bollens infallsvinkel.

RÄCKER EN TREPACK? Nja. Lättspelad bana trots vind och krokiga spelvinklar. Ruffen är generöst nedklippt men utanför den är vassryggar och buskagen svårletade. Så ladda bollfacket ifall du är lite ur form.

DÄRFÖR SKA DU SPELA BANAN Banor med bättre kvalitet på spelytor och mer iögonfallande designspråk går att finna. Med det sagt håller Carlskrona god standard och finish. Greenerna är jämna och de varierade hålen bjuder på många roliga slag. Men främsta anledningen till ett besök på Almö är omgivningen med respektingivande bergknallar, saltstänken från Östersjön och de mäktiga lövskogarna.

Antal hål 18
Spelklar 1956/1982
Greenfee 390–520 kronor
Arkitekt Douglas Brasier & Jan Sederholm.

Design/layout – 19/40
Spelglädje – 20/30
Naturupplevelse – 26/30
Betyg: 65

TOPPLISTAN


Text: Svensk Golf • 2020-11-27
Banor och resorSpelaCarlskrona GKGolfsverigeSvenska golfbanor
Scroll to Top