Foto: Carlotto Persson

Banbesök

Testande utslag i sköna landskap

Plocka med ett starkt järnspel i bagen till Sigtuna GK. Du kommer att få stor nytta av det på banans intressanta korthål.

Text: Svensk Golf • 2020-12-16

Artikeln publicerades ursprungligen i Svensk Golf nr 7/2020. Vill du få Svensk Golf hem i brevlådan? Klicka här för att prenumerera på nya magasinet.

KARAKTÄR
Kuperad skogs- och parkbana. Bjuder på många tekniska hål där placeringen av utslaget är mycket viktigare än längden. Greenområdena är väl inbunkrade och i många fall med puttytor som lutar mot dig. Höjdskillnaderna har utnyttjats bra och ger oss några inbjudande utslag som skriker efter en härlig drive.

HÖJDARHÅLET
Hål 7, par 3. Ett av Sigtunas mycket starka korthål där vi spelar mot en något upphöjd green med en härlig landskapsvy i bakgrunden. Greenområdet är fint designat med ett antal intressanta flaggplaceringar i bakfickan. Vågar du utmana eller bara spela mot den bredare ytan i mitten? Oavsett beslut krävs ett vettigt järnslag med hyfsad längdkontroll.

RÄCKER EN TREPACK?
Troligen. Banan är inte extremt bestraffande från tee, men har några dolda passager som kan skapa osäkerhet vid första besöket.

DÄRFÖR SKA DU SPELA BANAN
Nils Skölds layout har nu 50 år på nacken och levererar den taktiska och charmiga spelupplevelse som förväntas från denna era. Hålen har lagts ut i ett finstämt landskap med många lummiga skogsdungar och återkommande nedslag i Mälarens närhet.

Antal hål 18
Spelklar 1969
Greenfee 480–580 kronor
Arkitekt Nils Sköld/Björn Eriksson/Peter Chamberlain

BETYG
Design/layout – 23/40
Spelglädje – 21/30
Naturupplevelse – 21/30

TOTALT: 65

TOPPLISTAN


Text: Svensk Golf • 2020-12-16
Banor och resorBanor & resorGolfsverigeSigtuna GK
Scroll to Top