Foto: Carlotto Persson

Svenska banor

Banbesök: Sigtuna Golfklubb

Plocka med ett starkt järnspel i bagen till Sigtuna GK. Du kommer att få stor nytta av det på banans intressanta korthål.

Text: Svensk Golf • 2020-12-16 Uppdaterad 2021-12-22

Därför ska du spela banan

Nils Skölds layout har nu 50 år på nacken och levererar den taktiska och charmiga spelupplevelse som förväntas från denna era. Hålen har lagts ut i ett finstämt landskap med många lummiga skogsdungar och återkommande nedslag i Mälarens närhet.

Karaktär

Kuperad skogs- och parkbana. Bjuder på många tekniska hål där placeringen av utslaget är mycket viktigare än längden. Greenområdena är väl inbunkrade och i många fall med puttytor som lutar mot dig. Höjdskillnaderna har utnyttjats bra och ger oss några inbjudande utslag som skriker efter en härlig drive.

Höjdarhålet

Hål 7, par 3. Ett av Sigtunas mycket starka korthål där vi spelar mot en något upphöjd green med en härlig landskapsvy i bakgrunden. Greenområdet är fint designat med ett antal intressanta flaggplaceringar i bakfickan. Vågar du utmana eller bara spela mot den bredare ytan i mitten? Oavsett beslut krävs ett vettigt järnslag med hyfsad längdkontroll.

Räcker en trepack?

Troligen. Banan är inte extremt bestraffande från tee, men har några dolda passager som kan skapa osäkerhet vid första besöket.

Betyg Sigtuna GK 65/100

Design/layout 23/40
Spelglädje 21/30
Naturupplevelse 21/30

  • Antal hål 18
  • Spelklar 1969
  • Greenfee 480–580 kronor
  • Arkitekt Nils Sköld/Björn Eriksson/Peter Chamberlain

Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2020-12-16
Banor och resorbanbesökBanor & resorSigtuna GKSvenska golfbanor
Rulla till toppen