Skerike

Banbesöket

Snabba ronder i öppna landskap

Skerike GK har testats av Svensk Golf.

Text: Svensk Golf • 2020-11-27

Artikeln publicerades ursprungligen i Svensk Golf nr 3/2020. Vill du få Svensk Golf hem i brevlådan? Klicka här.

VÄSTMANLANDS STÖRSTA golfklubb ligger en kort bilfärd från Västerås centrum och lockar med en lättspelad ängsbana där du kan avverka en snabb rond eller vässa svingen på den stora rangen som borde kunna titulera sig jordklotets plattaste.

Karaktär Spelas i öppen ängsterräng med inslag av park. Första nio sker primärt på plätten medan partier med spännande höjdskillnader dyker upp på baknian.

Höjdarhålet Ett test av ditt mod och din taktiska förmåga finner du på hål 15, par 4. Utslaget sker från banans högsta punkt ner mot en tvärställd fairway som bevakas av ett gigantiskt vattenhinder framför. Här belönas de modiga rejält och ett kort avstånd kvar till green är att föredra då vattenhindret är i spel hela vägen

Räcker en trepack? Ja. Få hinder ihop med öppen terräng och väl tilltagen klippt ruff gör att du bör klara dig på tre bollar.

Därför ska du spela banan Välskött och rättvis bana som ger ett kvitto på om du fått rätt världshandicap. Men förvänta dig inte att golvas av några mästerliga designelement.

Antal hål 18
Spelklar 1965
Greenfee 440–540 kronor
Arkitekt Douglas Brasier/ Åke Persson

Design/layout – 19/40
Spelglädje – 19/30
Naturupplevelse – 20/30

Betyg: 58

TOPPLISTAN


Text: Svensk Golf • 2020-11-27
Banor och resorSpelaGolfsverigeSkerike GKSvenska banor
Scroll to Top