FJÄLLHÖGA NORD. På Klövsjö- Vemdalen trivs man. Foto: Svensk Golf

Banbesöket

Vacker och krävande fjällgolf

På den här tekniskt utmanande skogsbanan gäller det att hålla bollen i det kortklippta hela vägen. Misslyckas du på denna punkt får du njuta av de underbara jämtländska omgivningarna.

Text: Svensk Golf • 2020-12-17

Artikeln publicerades ursprungligen i Svensk Golf nr 8/2020. Vill du få Svensk Golf hem i brevlådan? Klicka här för att prenumerera på nya magasinet.

KARAKTÄR

Skogsbana i dess rätta bemärkelse. Här väntar svårletad tät barrskog utanför de smala spelfälten. Sträckningen är balanserad och de ofta rejält kuperade hålens utformning håller dig på tårna hela vägen. Taktik och tålamod är ledorden, att ta våghalsiga risker lönar sig inte här.

HÖJDARHÅLET

Hål 8, par 4. Från den högt belägna utslagsplatsen bländas du av utsikten men får intrycket att ett intetsägande hål väntar. Så är inte fallet. Det här till synes spikraka hålet döljer en del godbitar. Här ges du också en av få möjligheter att verkligen dra på från tee. Gör du det måste du se till att ha marginal över eller kort om fairwaybunkern till vänster. Från samma vänstersida har du dock bäst möjligheter att ta dig an den luriga diagonala greenen.

RÄCKER EN TREPACK?

Nej.

DÄRFÖR SKA DU SPELA BANAN

Breddgraden till trots presenteras frodiga och välmående spelytor från tee till green. Den som inte får till scoren behöver inte hänga läpp. Det här är en stundtals svår och krävande bana. Oavsett så kommer den som besöker banan åka därifrån med ett naturminne för livet. Fjäll, skog, blommor… och en och annan mygga.

Antal hål 18+9 korthål
Spelklar 1992
Greenfee 380 kronor
Arkitekt Sune Linde

Design/layout – 19/40
Spelglädje – 18/30
Naturupplevelse – 26/30

Totalt: 63

TOPPLISTAN


Text: Svensk Golf • 2020-12-17
Banor och resorKlövsjö-Vemdalens GKSvenska banor
Scroll to Top