Foto: Svensk Golf

Banbesöket

Lugn parkgolf vid Ljusnans strand

Svensk Golf har gjort ett banbesök på Ljusdals GK och betygsatt upplevelsen.

Text: Svensk Golf • 2020-12-16

Artikeln publicerades ursprungligen i Svensk Golf nr 7/2020. Vill du få Svensk Golf hem i brevlådan? Klicka här för att prenumerera på nya magasinet.

Ljusdals GK:s stadsnära läge mellan järnvägen och Ljusnan bjuder på spelvänlig golf i vacker natur. Perfekt för familjen och campinggäster. Banan är ojämn men håller tillfredsställande standard på spelytorna hela ronden.

Karaktär
Relativt lättspelad parkbana med inslag av skog och ett par hål alldeles invid Ljusnan. Första nio får inte golfglädjen att koka men på andra nio höjs spelvärdet och layouten på hålen mer än ett par snäpp.

Höjdarhålet
Hål 10, par 4. Dogleg vänster med ett vattenhinder i böjen. Att ta sig förbi detta ger en bättre inspelsvinkel, men längd från tee är inte en nödvändig nyckel just här. Inspelet mot den vackert belägna greenen är ett lockande slag.

Räcker en trepack?
De många vattenhindren är inte elakt placerade men fångar gärna upp dina missar. Så ta med dig någon extra boll i bagfickan.

Därför ska du spela banan
Det lugna och välkomnande området med sköna vyer över Ljusnan och landskapet är främsta styrkan. Sista nio är klart bättre än första och gör besöket värt.

Antal hål 18
Spelklar 1973
Greenfee Cirka 300 kronor
Arkitekt Björn Eriksson & Nils Sköld

BETYG

Design/layout – 16/40
Spelglädje – 18/30
Naturupplevelse – 21/30

TOTALT: 55

TOPPLISTANText: Svensk Golf • 2020-12-16
Banor och resorSpelaGolfsverigeLjusdals GK
Scroll to Top