Välplacerade bunkrar och vattenhinder får dig att fundera på Hudiksvalls GK. Foto: Klubben via Facebook

Banbesöket

Taktiska prövningar i härlig miljö

Hudiksvalls GK är en relativt kort 60-talist som charmar med härlig natur och utsikt över Hudiksvallsfjärden. Tät skog vaktar oftast på bägge sidor och i spelfälten lurar välplacerade vattenhinder och bunkrar. List och tålamod är nycklarna till framgång.

Text: Svensk Golf • 2020-12-17

Artikeln publicerades ursprungligen i Svensk Golf nr 9/2020. Vill du få Svensk Golf hem i brevlådan? Klicka här för att prenumerera på nya magasinet.

Karaktär

Det klipprika kustlandskapet dikterade villkoren när denna skogs- och parkbana byggdes. Det ger rejäla hödjskillnader och snillrika vinklar som höjer pulsen och spelglädjen, men samtidigt medför många blinda slag och tillkrånglade hål.

Höjdarhålet

Hål 9, par 3. Utsikten från tee över staden och fjärden är underbar. I grytan väntar en inbjudande green där en lugn sving med två klubbor mindre bör räcka. Greenens utformning möjliggör olika flaggplaceringar och svårighetsgrad. Sikta mitt på och undvik vattnet till höger.

Räcker en trepack?

Nej. Förstagångsbesökaren behöver ett par ronder i ryggen för att förstå terrängen och lära sig vinklarna över kullar och dungar.

Därför ska du spela banan

Du bjuds på en del spektakulära slag, området är trivsamt och stämningen är välkomnande.

Antal hål: 18
Spelklar: 1964
Greenfee:
450 kronor
Arkitekt: Sune Linde

Design/layout – 17/40
Spelglädje – 17/30
Naturupplevelse – 23/30

Totalt: 57

TOPPLISTAN


Text: Svensk Golf • 2020-12-17
Banor och resorHudiksvalls GKSvenska banor
Scroll to Top