Hål 12 på Vassunda GK. Foto: Svensk Golf

Banbesöket

Uppländsk skog kräver precision

Strax bortom den pulserande trafiken längs E4:an och frustande jetmotorer på Arlanda lockar Vassunda GK med en skön promenad i stillsam uppländsk park- och skogsnatur.

Text: Svensk Golf • 2020-11-27

Artikeln publicerades ursprungligen i Svensk Golf nr 6/2020. Vill du få Svensk Golf hem i brevlådan? Klicka här.

Karaktär Blandad park- och skogsbana. Majoriteten av hålen spelas i skogen och är tekniska, där du måste prioritera precision för att dyrka upp Sune Lindes design.

Höjdarhålet Hål 14, par 4, 359/300 meter. Ett snyggt skogshål som kräver eftertanke. Fairway är inte trådsmal, men det är viktigt att placera utslaget på rätt plats för att få en bra inspelsvinkel. Vattnet skär in i fairway strax framför greenen och tvingar dig att välja rätt klubba för inspelet.

Räcker en trepack? Nej. Det finns en del tajta partier på skogshålen där det kan gå åt både en och två bollar i ett nafs.

Därför ska du spela banan Det är något väldigt rofyllt över det natursköna landskapet. Särskilt på hålen som leder dig djupare in i den uppländska skogen. På pluskontot hittas också genomgående ganska roliga greener, med en del kluriga unduleringar som gör både inspel och puttning spännande.

Antal hål 18
Spelklar 1992
Greenfee 450–550 kr
Arkitekt Sune Linde.

Design/layout – 20/40
Spelglädje – 19/30
Naturupplevelse – 22/30
Betyg: 61

TOPPLISTANText: Svensk Golf • 2020-11-27
Banor och resorSpelaGolfsverigeSvenska banorVassunda GK
Scroll to Top