Callaway Rogue ST Max når i svenska butiker i början av mars månad.

Utrustning

Viktkassett i fokus på Callaways nya drivers

Återuppväcker Rogue-familjen med rejält uppdaterad design.

Text: Eric Franzén • 2022-01-04 Uppdaterad 2022-01-04

Fyra år efter den första generationen av Rogue-familjen har Callaway återuppväckt och uppdaterat den tidigare populära serien. Det räcker med en snabb blick på något av de fyra kommande drivermodellerna för att notera en av de bärande tekniska förändringarna. Denna återfinns i klubbhuvudets omkrets, där en avlång skena som fästs med två skruvar tronar. En ny lösning för att optimera viktpositioneringen som utgår från en aluminiumkassett med en 25 gram tung volframvikt. Att den kunnat placerats i klubbhuvudets allra yttersta gräns ska öka hastigheten på träffarna som inte sitter exakt i mitten, samt också minska den oönskade rotation i klubbhuvudet som kan uppstå vid mer orena träffar. 

I jämförelse med fjolårets Epic-serie har Rogue ST Max också en mer utdragen design. Konstruktionen är till stor del gjord i ett och samma stycke, med välpositionerade fästpunkter för kronan och sulans partier i kolfiber.  

Likt de senaste drivermodellerna från Callaway har träffytans olika partier optimerats med hjälp av AI-beräkningar, men som nu också utgått från algoritmer som ska reducera spinn. Bakom själva träffytan dyker ett annat stycke välbekant Callaway-teknologi upp. Designen av Jailbreak-ramen har finjusterats i mindre grad med kapad vikt och en något styvare konstruktion. 

Rogue ST Max lanseras den 4 mars i fyra versioner. Pris: 5 499 kronor.

Rogue ST Max är modellen som skapats för ett brett spektrum av spelare, där fokus främst ligger på att leverera hög MOI och rikligt med bollhastighet.
Loft: 9, 10,5, 12.

Rogue ST Max D har en drawfrämjande konstruktion och vänder sig främst mot spelare som gärna vill räta ut sin slice en aning.
Loft: 9, 10,5, 12.

Rogue ST Max LS pratar med den något bättre spelaren som söker lägre spinn. Skapad för att underlätta en mer neutral bollbana för den som gärna jobbar lite med bollen i höjd och riktning.
Loft: 9, 10,5.

Rogue ST Max LS Triple Diamond är en mer utpräglad tourmodell med ett mer kompakt huvud på 450 cc. Inte helt oväntat den mest fadevänliga klubban i uppställningen. 
Loft: 9, 10,5.

Rogue ST Max-linjen bjuder också på tre nya fairwaywoods. I den övergripande konstruktionen har Jailbreak-ramen delats upp och flyttats ut i kanterna, likt i fjolårets Epic-woods, för att garantera stabilitet och styvhet samtidigt som träffytans flexande egenskaper inte går förlorade. Viktkassetten med Volfram har i dessa klubbor positionerats längre fram i huvudet för ge lägre spinn. 

Rogue ST Max D är Callaways första renodlat antislice-präglade fairwaywood. Här pratar vi alltså upprätt lie-vinkel och extra vikt instoppad i hälpartiet. 
Loft: 16, 19, 22
Pris: 3 499 kr


Rogue ST Max är utformad för att leverera hög MOI med en lätt drawfrämjande bollbana. Har dock en mer neutralt vinklad träffyta jämfört med mer stängda Rogue Max D.
Loft: 15, 16,5, 18, 20, 21, 24, 27
Pris: 3 499 krRogue ST LS är utrustad med en extra viktskruv i det kompakta klubbhuvudets främre del för att reducera spinn ytterligare.
Loft: 13,5, 15, 16,5, 18 

Pris: 3 499 kr


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-01-04
UtrustningCallawayCallaway RogueDriversUtrustningWoods
Rulla till toppen