Mizuno ST-Max finns i butik under februari månad.

Ny hög-MOI-driver från Mizuno

ST-Max lanseras som bolagets mest förlåtande modell någonsin

Text: Eric Franzén • 2024-01-22 Uppdaterad 2024-01-22

2024 är året då driverhuvuden med höga MOI-tal och påtaglig stabilitet intar marknaden på bredare front. Hög MOI innebär att drivern har större förmåga att motstå vridningar i klubbhuvudet utanför träffytans mitt. Mizuno ansluter sig nu till skaran när deras 230-linje utökas med den nya ST-MAX-serien. Jämfört med fjolårets drivermodeller ST-Z och ST-X har ST-Max ett något större och mer utdraget huvud, där en vikt på 54 g har skruvats på plats i bakpartiet. Samtidigt har huvudets kompositmaterial utökats med 40 procent, vilket frigjort massa till bakpartiets viktning.

Bollhastigheten får också sitt genom en uppdaterad version av Coretech Chamber-lösningen, där kanalen med en ingjuten vikt har utökats i storlek och placerats ännu närmare träffytan – vilken är tillverkad av samma titanmix som användes i tourhuvudet ST-G och möjliggör mer komplexa designlösningar med skiftande tjocklek.

I och med huvudets höga grad av stabilitet levereras modellen med ett 45,5-tumsskaft för att ge ännu mer hastighet i huvudet. ST-Max finns i loften 9,5 (både vänster och höger), 10,5 och 12 (endast höger) och kostar 6 195 kronor i butik, där den finns tillgänglig från och med februari månad.

Seriens fairwaywoods och hybrider följer samma tema. Även dessa kommer med en större och mer utdragen profil på huvudena samt en utökad version av Coretech Chamber-lösningen.

– ST Max-seriens fairwaywoods och hybrider känns nästan som att de åker på ett spår igenom träffen. Huvudena är så stabila att det blir mycket svårt att jobba med bollen, om du gillar det. Men för den som tycker att en hög och rak bollflykt är okej kan de nästan likställas vid att fuska, säger Chris Voshall, produkt- och marknadsansvarig på Mizuno Golf.

Både fairwaywoods och hybrider har en prislapp på 3 495 kronor. Tillgängliga loft för fairwaywoods är 15, 18 och 21 grader (endast höger), medan hybrider finns i loften 19 (endast höger), 22, 25 och 28 grader (endast höger).

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-01-22
UtrustningDriversFairwaywoodsHybriderMizunoUtrustning
Rulla till toppen