Järn, drivers, hybrider och fairwaywoods står på menyn när XXIO 13 anländer.

Superhjälpande XXIO 13 landar i vinter

Japanska premiummärket uppdaterar sin familj av lättviktsklubbor

Text: Eric Franzén • 2024-01-10 Uppdaterad 2024-01-10

Den 13:e generationen av XXIO:s primära klubbfamilj har anlänt. I vanlig ordning står den japanska tillverkaren för premiumprodukter av lättviktstyp, alltså hjälpande klubbor med en något högre prislapp, primärt designade för spelare som söker mer längd och höjd samt vars hastighet på klubbhuvudet ligger under 90 mph.

Vad har då hänt sedan fjolårets XXIO 12? Tittar vi närmare på drivern (pris: 9 799 kr) framträder en helt ny designlösning för träffytan vid namn BiFlex Face, som utökar det mest flexande området, där högst COR-värde uppmätts, med 25 procent jämfört med föregående generation. Det är en konstruktion som kan liknas vid att en styv ram omger träffytan, där strategiska punkter förstärks i syfte att höja bollhastigheten vid träffar utanför mittpunkten.

XXIO har också uppdaterat den aerodynamiska ActivWing-designen, som stabiliserar klubbhuvudet under nedsvingen. Modellen återanvänder även Rebound Frame-teknologin från koncernsyskonet Srixons drivers. Där används en blandning av flexande och fasta delar för att träffytan ska fungera som en trampolin och addera extra hastighet.

BiFlex Face-lösningen finns även på plats i de hybrider (pris: 4 599 kr) och fairwaywoods (pris: 6 299 kr) som ingår i XXIO 13-familjen. Dessa markerar också premiären för den nya suldesignen, Cannon Sole, som möjliggör att vikten kan ompositioneras i huvudet för en riktigt låg och hjälpande tyngdpunkt, utan att dämpa träffytans flexande egenskaper.

I centrum för järnmodellen XXIO 13 (pris: 15 499 kr för fem klubbor) återfinns en fyrdelskonstruktion, där tåpartiet har utrustats med utökad volframvikt för att optimera tyngdpunkten ytterligare. Järnen använder också Rebound Frame-teknologin där växelvis styva och mjuka zoner understödjer träffytan i titanium. Även här ligger fokus till största del på att hjälpa spelaren att generera så mycket hastighet och höjd som möjligt.

XXIO tillämpar även Rebound Frame-teknologin i den nya premiumbollen, Rebound Drive II (pris: 649 kr). Det är en tredelsboll där en flexande kärna omges av en styv mantel och ett mjukt skal.

Både bollen och samtliga produkter i XXIO 13-familjen landar i butik den 17 februari.


Text: Eric Franzén • 2024-01-10
UtrustningDriversFairwaywoodsgolfbollarHybriderJärnklubborUtrustningXXIO
Rulla till toppen