Säg hej till Stealth DHY och UDI, TaylorMades två nya utilityjärn.

Utrustning

TaylorMade utökar Stealth-familjen

Här är utilityjärnen som väntas dyka upp i Scottish Open.

Text: Eric Franzén • 2022-07-05 Uppdaterad 2022-07-05

I mitten av juli växer Stealth-familjen med två nya utilityjärn där TaylorMade åter siktar på att fylla glappet mellan spelarens längsta järn och mest loftade fairwaywood. Vi pratar alltså om hybridjärn med ihålig konstruktion, flexande träffyta och något bredare sula där användningsområdet innefattar slag från såväl ruff som och fairway – samtidigt som många spelare gärna ser dem som ett gångbart alternativ från tee.

Stealth UDI (Ultimate Driving Iron) har en något mer kompakt profil på huvudet och kan dyka upp i en del bagar under veckans Genesis Scottish Open. Modellen är utformad för att ge en något lägre och mer penetrerande bollbana vilket understryks av hur den externa viktskruvens placering bakom träffytan är tänkt att påverka utgångsvinkeln.

Stealth DHY (Driving Hybrid) har en mer förlåtande utformning med en ökad bladlängd och bredare sula. Här har viktskruven placerats nere i sulan för att höja utgångsvinkeln och ge en högre bollbana som landar mjukare vid inspelen. 

Både Stealth UDI och DHY återanvänder teknologi som vi tidigare sett till TaylorMades populära järnserie P790. Däribland en smidd träffyta av 4140 stål som understöds av bolagets inverterade kon-design cone samt Thru Slot Speed Pocket, vilken adderar ytterligare flexibilitet till träffytan vid träffar nedåt på bladet. Likt P790 används också skuminlägget SpeedFoam Air för att förbättra ljud och känsla samt frigöra vikt, vilket gav ingenjörerna större spelrum kring placeringen av de externa viktskruvarna.

Stealth UDI och DHY landar hos återförsäljarna den 15 juli med en prislapp på 2900 kr. Båda modellerna kommer med Aldila Ascent Black som standarskaft, med tyngre viktalternativ för UDI. Loftalternativen för UDI är 18, 20 och 23 grader för högerspelare samt 18 och 20 grader i vänster medan DHY erbjuds i 17, 19, 22 och 25 till högerspelare samt 19 och 22 i vänster. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-07-05
UtrustningJernTaylorMade StealthutilityjärnUtrustning
Scroll to Top