BRNR Mini driver copper, P790 och P770 Copper har landat på marknaden.

TaylorMade retro-hyllar sitt 1980- och 90-tal

Lanserar ny minidriver och populära distansjärn med en vintagepräglad kopparfinish.

Text: Eric Franzén • 2024-04-19 Uppdaterad 2024-04-19

Det är dags att blicka tillbaka mot en era där den genomsnittlige tourspelaren bar bomullschinos som kunde rymma en padelhall, och namn som Curtis Strange, Lanny Wadkins och Larry Mize kunde dominera förhandssnacket inför en stundande major.

Amerikanska TaylorMade var ett av företagen som satte sin prägel på denna tid, där deras cirkelformade T-logotyp prydde åtskilliga kepsar och bagar på tourerna. Denna logotyp återspeglas nu diskret på klubbhuvudena när distansjärnen P790 och dess kompakta syskonmodell P770 relanseras med en vintagepräglad kopparfinish.

P770 och P790 Copper säljs exklusivt via TaylorMades webbplats och finns endast tillgängliga för högerspelare, till ett pris av 18 249 kronor per set med klubbor från 4-PW.

– Som designers av golfklubbor ville vi ha lite kul med P-serien och anknyta till TaylorMades arv. Vi strävar efter att höja uppfattningen om vårt varumärke, just när det gäller hantverket. Dessa järn förmedlar både en känsla av vintage samt högkvalitativt hantverk. Därför ägnade vi stor uppmärksamhet åt alla små detaljer, ända ner till finishen och den ursprungliga sammansättningen av Golf Pride Victory Grip för att skapa en unik retroprodukt, kommenterar Matt Bovee, director of product creation, TaylorMade Golf.

Samtidigt släpps också fjolårets minidriver BRNR i en uppdaterad kopparversion. Här inspireras TaylorMade av det sena 1990-talets Burner-drivers och låter den karakteristiska känslan från dessa speglas i både headcover och klubbhuvudets visuella utseende. Huvudet kommer med en flyttbar vikt på 13 gram, som kan placeras framåt i huvudet för mindre spinn och en mer penetrerande bollbana, eller bakåt för att få mer höjd och ökad stabilitet.

BRNR Mini Driver Copper har också setts i Rory McIlroys bag inför veckans RBC Heritage, där den 13,5 gradiga versionen ska användas för att bemästra banans skarpa dogleg-passager. Modellen lanseras omgående i butik (i loften 11,5 och 13,5 grader), till ett pris av 5 299 kr.

Läs också:


Text: Eric Franzén • 2024-04-19
UtrustningDriverJärnJernTaylorMade
Rulla till toppen