Alex Norén fick en godkänd start på veckans PGA Tour-tävling i Japan. Foto: Getty Images.

Tournytt

Toursvepet – det bästa från vecka 42

Här samlar vi smått och gott från veckans största golftävlingar. Resultat, svenskkoll och ett och annat snyggt golfslag.

Text: Svensk Golf • 2021-10-21

I Toursvepet får du senaste nytt från veckans största tourtävlingar världen över.

LÄS MER: Ledartavlor

European Tour, söndag 19:30:
Sebastian Söderberg kan blicka tillbaka på ännu en stark vecka på Europatouren – där dansken Jeff Winther stod starkast under segerstriden.
Läs mer om Söderberg tvåa för andra veckan i rad

LPGA/Symetra Q-school, söndag 10:45:
Linn Grant delar tredjeplatsen i andra steget av LPGA-kvalet efter tre dagars spel. Totalt har hon skjutit nio under par och är endast fyra slag från ledaren med 18 hål kvar att spela. Ett minst sagt lovande utgångsläge inför avgörandet, där Grant och resten av svenskorna spelar för avancemang till Q-series, där korten till LPGA inför 2022 fördelas.
Grants segrade på LET Access Tour för två veckor sedan i Frankrike, efter endast tre starter som proffs.
Längre ner i resultatlistan (d25) finner vi amatören Beatrice Wallin på fyra under par, som även hon ligger på rätt sida kvalgränsen till Q-series och vägen mot LPGA.
Klicka här för att komma till ledartavlan

PGA Tour, söndag 09:50:
Hideki Matsuyama tar en efterlängtad seger framför hemmapubliken i Japan.
Se Matsuyamas otroliga eagle
Läs mer om Matsuyamas triumf på hemmaplan

European Tour, lördag 18:10:
Sebastian Söderberg startade tredje ronden med ett mäktigt birdierace. En stark spurt som förde svensken hela vägen fram till söndagens ledarboll.
Läs mer om Söderberg på segerjakt i ledarbollen


Ladies European Tour, lördag 11:00:
Sofie Bringner slutade delad sexa i Santander Golf Tour Barcelona, årets sista tävling på LET Access Tour. Detta innebär att 24-åringen från Hills och säkrade kortet till Ladies European Tour för nästa säsong, genom en slutlig femteplats på LET Access-rankingen. Bringner stod tidigare i år som segrare i Swedish Matchplay Championship på den nationella touren.
Slutresultat Santander Golf Tour Barcelona

PGA Tour, lördag 09:00:
Hideki Matsuyama återfinns i ledning inför sista varvet av Zozo Championship. Alex Norén är delad nionde med goda möjligheter att spela hem en bra placering under avslutningen.
Läs mer om Matsuyamas chans till revansch på hemmaplan

Korn Ferry Tour, lördag 08:00:
Vincent Norrman och Pontus Nyholm är vidare till kvalskolans final i Georgia.
Läs mer om två svenskar vidare i Korn Ferry-kvalet

European Tour, fredag 19:00:
Sebastian Söderberg och Niklas Lemke delade sjätteplatsen, fem slag bakom ledande Bryce Easton, när fredagens spel blåstes av.
Läs mer om fortsatt stark form för Söderberg här.

Challenge Tour, fredag 16:50:
Medan Europatouren stannat till på Mallorca har Challengetouren för andra veckan i rad intagit Empordá, nordost om Barcelona. Det som främst står på spel är en plats in till tourfinalen om två veckor på T Golf & GC, där det krävs en plats bland de 45 bästa på den totala rankingen efter veckans tävling. Bäste svensk på Emporda blev Björn Hellgren som låg bra till efter tre spelade varv, men tyvärr avslutade tävlingen med en rond över par, totalt 72 slag. Hellgren gick slutligen i mål på totalt -9 och slutade på 16:e plats.

Svenskarna som kvalificerat sig till tourfinalen är Jens Dantorp, Björn Hellgren, Jesper Svensson, Henric Sturehed och Jesper Kennegard. För att knipa kortet till European Tour gäller det att klättra upp till 20:e plats på den totala rankingen. Ännu så länge är ingen svensk över denna avgörande gräns, vilket förhoppningsvis ändras under finalen på Mallorca – 4 till 7 oktober.
Klicka här för slutresultat och prispengar

PGA Tour, fredag 09:15:
Andra raka 68-ronden av Alex Norén i Zozo Championship, som nu tar rygg på ledande Hideki Matsumaya
Läs mer om Noréns klättring i Japan här

European Tour, torsdag 19:00:
Niklas Lemke delar andraplatsen i Mallorca Golf Open efter karriärens hittills lägsta rond på Europatouren.
Läs mer om Lemkes rivstart på Mallorca här.

Korn Ferry Tour, torsdag 10:45:
Tre svenskar deltar denna vecka i andra kvalsteget till Korn Ferry Tour, där två ronder nu återstår. Starkast har Pontus Nyholm öppnat som delar andraplatsen på nio under par i Florida. Tim Widing finns i fältet på Bear Creek i Kalifornien där han är delad 13:e i halvtid – och därmed också på rätt sida om strecket i kampen om platserna till kvalfinalen i Georgia.  I New Mexico återfinns Vincent Norman på delad 21:a plats, vilket innebär att han i nuläget endast har ett slag upp till november månads hägrande kvalfinal.

Klicka här för ledartavlor till Korn Ferry Tours kvalskola

PGA Tour, torsdag 10:10:
Alex Norén fick en stabil start på Zozo Championship i Japan, där torsdagens 68:a bjöd på tre birdies och en bogey. På totalt två under par har Norén fem slag upp till ledande hemmaspelaren Hirsoshi Iwata. Något trögare gick det för Henrik Norlander som slutade dagen på ett över par, 71 slag.
Publiken på Narashino Country Club kunde också glädja sig åt en stark insats av Hideki Matsuyama. Årets segrare i The Masters delar andraplatsen efter att kortet signerats med en övertygande bogeyfri 64:a.

Klicka här för ledartavla Zozo Championship


Text: Svensk Golf • 2021-10-21
TournyttPGA Tour
Scroll to Top