Alex Norén gör sin andra start efter att PGA Tour inlett den nya säsongen. Foto: Getty Images.

Norén klättrar i Japan

Tar rygg på ledande Matsuyama efter fredagens 68:a

Text: Axel Bridal • 2021-10-22 Uppdaterad 2021-10-22

PGA Tourens gästspel i Japan, ZOZO Championship, har nu nått fram till halvtid. Efter två spelade ronder återfinns Alex Noren på delad sjundeplats, totalt fyra under par.

Fredagens spel präglades av regn och mjuka greener, vilket tvingade spelarna att delvis tänka om från första dagens mer njutbara förhållanden förhållanden. Noren berättar i en intervju för tävlingens mediaservice att det krävdes lite extra tryck i puttningen, då greenerna var betydligt långsammare jämfört med torsdagen

– Ja mjukare, men gårdagens greener var inte heller så hårda men snabbare. Idag behövde du tänka på att ge puttarna lite extra på greenerna, definitivt långsammare, vilket kanske gjorde chippningen och annat enklare.

Överlag är Norén nöjd med spelet och understryker vikten av att sätta bollen i spel från tee, för att kunna sätta sig i läge för de kluriga inspelen på Narashino Country Club.

– Jag är nöjd med järnen. Jag träffade många greener, vilket gör det lättare i regnet. Det var var dock svårare från tee, tycker jag. Det är grejen här, du måste slå bra drivar och sen tycker jag att järnen är det svåra. Jag slog bättre järnslag än drivar, men som jag sade, jag har haft bollen i spel, och puttat ganska bra. Hela bollen var under par idag, vilket gör det lättare i regn, när alla är mer uppåt.

Inför helgens avslutning är Norén i en intressant position med endast fyra slag upp till ledaren på -8, hemmafavoriten Hideki Matsuyama

– Allt kan hända på två rundor. Det kommer att bli en bra helg. Om jag spelar som jag gjorde idag och igår har jag en chans. Det är allt vi kan begära.

Tävlingens andra svensk Henrik Norlander lyckades dock inte vända spelet efter torsdagens inledning på ett över par. Efter fredagens runda är han delad 53:a på totalt tre över par, och behöver avsluta starkt för kunna vinna mark på ledartavlan.


Text: Axel Bridal • 2021-10-22
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderHideki MatsuyamaPGA Tour
Rulla till toppen